Otevřít menu
Doprava dnes
-

Plzeň opravuje ulici a staví kruhový objezd směrem na Klatovy, kde bývají kolony

Plzeň začne v pondělí se stavbou kruhového objezdu a s opravou ulice na okraji města ve směru na Klatovy, vše za necelých 30 milionů Kč. V místě křížení ulic Edvarda Beneše a Zborovské u Tyršova mostu, kde se tvoří kolony, se po dokončení od září zvýší plynulost dopravy.

14:18 / 6. dubna 2022
 Plzeň opravuje ulici a staví kruhový objezd směrem na Klatovy, kde bývají kolonyi

Foto: Město Plzeň

"Stavba kruhového objezdu a oprava povrchu ulice E. Beneše od železničního viaduktu k teplárně omezí dopravu, ale místo stavby bude neprůjezdné jen částečně," to řekla mluvčí města Eva Barborková.

"Vybudování okružní křižovatky odstraní dlouhé čekání řidičů přijíždějících do křižovatky ze Zborovské," uvedl primátor Pavel Šindelář (ODS). Stavba neovlivní záměr vybudovat vodovod a kanalizaci na Výsluní za Tyršovým mostem, s touto akcí město čeká na vhodné dotace.

Akce začne 11. dubna budováním kruhového objezdu téměř za 20 milionů Kč, jehož stavba potrvá půl roku. Oprava povrchu v ulici E. Beneše na ní naváže do dvou týdnů. Průjezd místem bude výrazně omezený. Přes most ve směru od Radobyčic projedou jen vozy MHD a cyklisté. Auta budou moci jet jen jednosměrně z Doudlevec přes Tyršův most do Radobyčic nebo ulicí E. Beneše na Bory, pro druhý směr budou mít objízdnou trasu.

"Pro ty, kteří dosud přijíždějí autem do Plzně od Štěnovic a Radobyčic, bude výhodnější použít linkové autobusy, MHD či kolo, které tímto místem projedou. Ostatní budou muset využít delší a časově náročnější objízdné trasy, protože jinak by budoucí okružní křižovatkou nešlo při její stavbě prakticky projet," uvedl náměstek primátora Michal Vozobule (TOP 09).

Průjezd linek MHD bude umožněn, některé ale budou zčásti nebo zcela odkloněny. Například nejfrekventovanější autobusová linka číslo 30 bude vedena ze Slovan na Bory v původní trase, v obráceném směru se pak odkloní přes Zborovskou a Samaritskou ulici; linky 23 a 32 projedou přes Tyršův most a ulicí E. Beneše jen do města. Trolejbus 14 bude končit v zastávce Révová. Autobusové linky veřejné linkové dopravy z jihu Plzně budou částečně odkloněny, podobně jako individuální automobilová doprava, už v Radobyčicích. Přes Tyršův most budou jezdit jen ve směru do centra, v opačném pojedou z terminálu Hlavní nádraží přímo na Bory a poté do Útušic.

Individuální automobilová doprava na jih od Plzně bude jezdit přes Bory nebo Slovany. Informace o uzavření Tyršova mostu dostanou řidiči už ve Štěnovicích, Útušicích, Radobyčicích a Liticích. Cyklisté budou moci projíždět stavbou oběma směry, neboť podél ulice E. Beneše vede v opravovaném úseku stezka pro pěší a cyklisty, které se oprava komunikace nedotkne.

Publikoval: Bc. Karel Geba (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru