Otevřít menu
Doprava dnes
-

Patnáct nových tramvají pro Chotěbuz vyrobí plzeňská Škoda Group

Plzeňská Škoda Group vyrobí pro německou Chotěbuz další tramvaje. Dopravní společnost Cottbusverkehr GmbH (CV) využila opci a u českého výrobce vlaků, lokomotiv, tramvají, trolejbusů, autobusů a vozů metra ze skupiny PPF objednala k sedmi loni domluveným tramvajím dalších 15 jednosměrných tříčlánkových vozů.

18:59 / 8. prosince 2022
Patnáct nových tramvají pro Chotěbuz vyrobí plzeňská Škoda Group

Původní zakázku na dodávku nových tramvají pro Braniborsko za tři miliardy korun vyhlásily společně tři města Frankfurt nad Odrou, Branibor nad Havolou a Chotěbuz. Loni v únoru podepsaný kontrakt zněl na 24 vozidel s opcí na dalších 21. "Využití opce v rámci zakázek je pro nás vždy silným signálem, že partnerství se zákazníkem stojí na pevných základech. Německý trh je pro nás velkou výzvou," uvedl šéf obchodu ve Škoda Group Mike Niebling.

Kromě dodávky tramvají pro Braniborsko aktuálně Škoda Group pracuje i na výrobě 80 tramvají za sedm miliard korun pro dopravce Rhein-Neckar-Verkehr, který zajišťuje dopravu ve městech Mannheim, Ludwigshafen a Heidelberg. Společnost chystá i tramvaje pro město Bonn. V minulosti dodala do Německa například tramvaje do Saské Kamenice a města Schöneiche. Cestující se můžou projet i vlakovou soupravou firmy na trati mezi Norimberkem a Mnichovem.

Autor: Petr Dejnožka (čerpáno z ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru