Otevřít menu
Doprava dnes
-

Po covidu se pražská MHD vrací k běžnému provozu

Dnes se městská hromadná doprava v Praze vrací k běžnému provozu po omezeních způsobených pandemií Covid-19 a jarními prázdninami. Pro cestující to znamená zejména kratší intervaly mezi spoji a obnovení otevírání dveří autobusů a tramvají tlačítky. Nadále ale platí povinnost mít v MHD zakrytá ústa a nos respirátorem. Provoz autobusových linek na ruzyňské letiště zůstává ještě omezený.

10:02 / 21. března 2022
Po covidu se pražská MHD vrací k běžnému provozui

Foto: pixabay.com

Ode dneška se interval na lince metra A v ranní špičce pracovních dní zkracuje z dosavadních 180 na 140 sekund a v odpolední pak o půl minuty na 180 sekund. Na trase B se jedná o zkrácení ze 160 na 140 sekund ráno a odpoledne o půl minuty na 150 sekund. Na nejvíce vytížené lince C jezdí soupravy ode dneška v ranní špičce po 115 sekundách místo 130 a v odpolední po 145 vteřinách namísto 155. Zkracují se také intervaly spojů v době mezi ranní a odpolední špičkou.

Intervaly u tramvají se zkracují v odpolední špičce pracovních dnů z deseti na osm minut. Páteřní linky číslo 9, 17 a 22 mají nově interval čtyři minuty místo pěti. Pražský dopravní podnik v ranní špičce zkrátil intervaly tramvají již dříve, stejně jako v období mezi přepravními špičkami.

Nově jedou městské autobusy v pracovní dny v ranních špičkách na páteřních linkách po pěti až šesti minutách a odpoledne po sedmi až osmi. "U vybraných linek, například 125 ze Skalky na Smíchovské nádraží, 131 z Bořislavky na Hradčanskou nebo 137 z Malé Ohrady do zastávky Na Knížecí dojde ke zkrácení intervalů také o víkendech," sdělil v pátek Filip Drápal, mluvčí organizace Ropid, která plánuje pražskou MHD.

Částečně omezený provoz zatím zůstane na autobusových linkách 100 ze Zličína na Letiště Václava Havla a Airport Expressu z hlavního nádraží na letiště. Důvodem je úbytek turistů způsobený pandemií onemocnění Covid-19.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru