Otevřít menu
Doprava dnes
-

Prachatice chtějí navýšit počet parkovacích míst na sídlištích

Prachatice se již delší dobu potýkají s nedostatkem parkovacích míst na sídlištích. Z toho důvodu chce město začít s jejich vybudováním, některá parkovací místa by mohla být hotová ještě letos.

16:54 / 7. února 2023
Prachatice chtějí navýšit počet parkovacích míst na sídlištíchi

Foto: V Prachaticích přibydou desítky parkovacích míst. Zdroj: pixabay.com

V Prachaticích řeší nedostatek parkovacích míst na sídlištích. Problematický je zejména čtvrtý, pátý a šestý bytový okrsek. Radní vycházejí ze studie, kterou si nechalo vypracovat předchozí vedení města.

„Zajímavá věc je, že podle norem, které určují, kolik má být v lokalitě parkovacích míst, tak ani sídliště nevychází špatně. Do norem se počítají i garážová nebo parkovací místa v bytových nebo soukromých domech, která se často nevyužívají. Na druhou stranu reálná potřeba nejvytíženějších míst v Prachaticích je nemalá. Parkovací místa chybí,“ uvedl Jan Bauer, starosta Prachatic.

Vedení města chce vytipovat jednu až dvě plochy, kde by nová parkovací místa mohla být vybudována. Uvažuje se i o stavbě parkovacího domu, podle starosty Prachatic by se ale jednalo o příliš nákladnou záležitost. Bauer není ani příznivcem parkovacích zón. „Známe je z velkých měst. Zatím mám pocit, že město Prachatice ve své velikosti není zralé na to, aby mělo své zóny,“ řekl starosta.

K finanční otázce projektu se zatím město Prachatice staví co nejšetrněji, jelikož z hlediska příjmů a výdajů má pro letošní rok schodek již necelých 10 milionů Kč. Ten plánuje uhradit zejména z rezerv předešlých let.

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru