Otevřít menu
Doprava dnes
-

Pravý jízdní pás jihlavského přivaděče bude zprovozněn dříve

Ředitelství silnic a dálnic plánuje v režimu předčasného užívání stavby uvést do provozu pravý jízdní pás jihlavského přivaděče. Stát by se tak mělo v sobotu 15. 10. 2022. Informoval o tom Martin Buček z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic ČR.

10:29 / 6. října 2022
Pravý jízdní pás jihlavského přivaděče bude zprovozněn dříve i

Foto: Strabag a.s

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) již dokončuje práce na jihlavském dálničním přivaděči na sil. I/38 v pravém jízdním pásu v délce 5 600 metrů, který nyní prochází opravou.

Pokládku obrusné konstrukční vrstvy zde zhotovitel provedl v sobotu 1. 10. 2022. V současné době se instaluje vodorovné a svislé dopravní značení; finální práce pak probíhají na krajnici včetně části zádržného systému. V příštím týdnu jsou v plánu především drobné dokončovací práce.

Nenastanou-li zásadní komplikace, plánuje ŘSD převést provoz na opravenou část přivaděče v průběhu soboty 15. 10. 2022. Tehdy se rovněž otevře uzavřený exit 112 z D1 ve směru od Prahy i větve všech mimoúrovňových křižovatek obsluhujících pravý jízdní pás.

Tímto dopravně nejvytíženějším úsekem na silnici I. třídy v Kraji Vysočina se v době zimní údržby bude jezdit v obou jízdních pásech bez jakéhokoliv omezení, tedy v režimu vedení provozu 2/2 jízdní pruhy.

Technika a pracovníci se na přivaděč vrátí na jaře příštího roku, kdy ŘSD zahájí opravu levého jízdního pásu komunikace. Řidiči si tak na pár měsíců mohou oddychnout od omezení a komplikací souvisejících s plynulostí provozu na průjezdné části komunikace.

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj ŘSD)

zpět na články

inzerce

nahoru