Otevřít menu
Doprava dnes
-

Přepravce DHL Freight CZ zdraží od ledna o 12 procent

Silniční nákladní přepravce DHL Freight CZ je nucen od ledna příštího roku zvýšit v Česku ceny. Zdražení dopravy bude v průměru o 12 %. Jedná se o důsledek vývoje na dopravním trhu.

19:32 / 1. prosince 2022
Přepravce DHL Freight CZ zdraží od ledna o 12 procenti

Foto: Ilustrační obrázek. Zdroj: pixabay.com

DHL Freight CZ zvýší v České republice své ceny. Společnost k tomuto kroku přistoupila především kvůli růstu nákladů na zajištění přepravy. „Cena za silniční nákladní přepravu je v současné době významně ovlivňována řadou inflačních a geopolitických vlivů. Rostoucí náklady na zajištění přeprav souvisí s nárůstem nákladů na provozování a údržbu nákladních vozidel, růstem cen pojištění, zvýšenými náklady na provozování logistické infrastruktury a vybavení, vývojem mezd a dostupností kvalifikovaného personálu,“ uvedla firma.

Společnost se již delší dobu potýká také s nedostatkem řidičů. Ten je způsoben zejména pokračujícím odlivem řidičů do osobní přepravy. Silniční nákladní přeprava dále trpí nedostupností nových vozidel kvůli dlouhým dodacím lhůtám i podstatnému nárůstu cen vozů. „Věříme, že jsme navýšení cen stanovili úměrně vůči rostoucím nákladům a tento krok nám i nadále umožní zachovat kvalitu našich služeb na vysoké úrovni,“ uvedl Vít Návrat, jednatel společnosti.

DHL Freight CZ patří mezi největší poskytovatele logistických služeb v Evropě. V roce 2021 zaznamenala společnost tržby v hodnotě 5,56 miliard Kč, což bylo dokonce o 9 % víc než v roce předchozím. Čistý zisk firmy dosáhl 8,8 milionu Kč. Loňský rok zaměstnávala společnost zhruba 850 lidí.

Mateřská firma DHL je největší světovou logistickou společností na světě. Má téměř 380 tisíc zaměstnanců ve více než 220 zemích. DHL je součástí skupiny Deutsche Post DHL, která v roce 2021 generovala tržby přes 81 miliard eur.

Publikoval: Filip Červinka (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru