Otevřít menu
Doprava dnes
-

Při dopravně bezpečnostní a preventivní akci zkontrolovali policisté na 30 000 vozidel

V souvislosti s koncem letních prázdnin a v návaznosti na začátek školního roku proběhla ve dnech od 26.8. do 29.8.2022 dopravně bezpečnostní akce. Během těchto dní se na českých silnicích pohybovalo více než 3200 policistů, kteří kontrolovali dodržování pravidel provozu na pozemních komunikacích.

16:48 / 31. srpna 2022
Při dopravně bezpečnostní a preventivní akci zkontrolovali policisté na 30 000 vozideli

Foto: www.facebook.com/PolicieCZ

Policisté se zaměřili na dodržování stanovených rychlostních limitů, způsob jízdy, používání bezpečnostních pásů včetně zádržných systémů; dále na zákaz požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči vozidel před a během jízdy, držení telefonního přístroje nebo hovorového zařízení za jízdy. Zajímali se rovněž o technický stav motorových vozidel, doklady předepsané pro řízení motorových vozidel i dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona o silničním provozu.

Během uplynulého víkendu zkontrolovali policisté přes 30 000 vozidel, přičemž zjistili téměř 6 000 dopravních přestupků.

K nejčastějším prohřeškům patřilo nedodržování stanovených rychlostních limitů v obci i mimo obec. Tento přestupek museli řešit ve 2 002 případech. Celkem 629 řidičů nebylo během jízdy připoutáno a 819 potom nemělo v pořádku technický stav vozidla. Zákaz alkoholu a dalších návykových látek za volantem porušilo více než  190 řidičů!

V rámci této dopravně bezpečnostní akce bylo vypátráno rovněž několik hledaných a pohřešovaných osob.

Policejní hlídky vykonávaly kontrolní činnost na vytipovaných pevných stanovištích po celé republice. Do dopravního opatření byly nasazeny také pohyblivé motorizované policejní hlídky. Ty monitorovaly pohyb všech účastníků silničního provozu.

Cílem takových dopravně bezpečnostních a preventivních akcí je zejména zvýšení bezpečnosti a plynulosti na našich silnicích; v neposlední řadě také snížení dopravní nehodovosti.

Publikoval: Karel Geba (zdroj: Policie ČR)

zpět na články

inzerce

nahoru