Otevřít menu
Doprava dnes
-

Přímá linka Praha – Omán bude létat od listopadu

Od listopadu bude možné poprvé letět přímou pravidelnou linkou z Prahy do Ománu na blízkém východě. Nízkonákladové aerolinky SalamAir zřídí lety do hlavního města Maskat; sezonně pak do centra ománské riviéry Salála. Spoje budou létat jednou týdně. ČTK to oznámil Ivo Vaněk, ománský honorární konzul v ČR.

8:03 / 17. července 2022
Přímá linka Praha – Omán bude létat od listopadu i

Foto: tripadvisor.com

Linka z Prahy do Maskatu bude fungovat celoročně.  Do Salála budou letadla létat v období turistické sezony. K tomu konzul doplnil, že v letošním roce tedy půjde o období od počátku listopadu do konce dubna. V dalších letech bude sezonní linka mezi Prahou a Salála v provozu už od začátku října.

Spuštění nové dálkové linky z Prahy do Salála od prosince oznámila letecká společnost SalamAir již v listopadu loňského roku. S lety však nakonec nezačala. "Vloni spojení do Ománu bylo avizováno, ale nakonec se nerealizovalo a bylo odsunuto právě na letošní rok," uvedla Eva Krejčí,  mluvčí Letiště Praha.

Letenky budou k dispozici od 15. července; za let do Maskatu zaplatí cestující 11 500 korun; do Salála potom 12 000 Kč. "Cestovní kancelář Blue Style a další budou na ománskou riviéru nabízet balíčky s ubytováním," informoval konzul. Z možností turistického vyžití jmenoval kromě využití pláží také vyjížďky na arabských plnokrevnících, sklízení manga či návštěvu turisticky atraktivního ostrova Sokotra.

Ománský konzul rovněž upozornil, že prostřednictvím aerolinek SalamAir a Oman Air se lidé budou moci dostat do dalších destinací. Uvedl Zanzibar, Nairobi, Chartúm, Bangkok, Singapur, Kuala Lumpur, Káthmandú a dále též Indii, Pákistán, Teherán nebo Baku.

Do zemí v regionu Blízkého východu létají z pražského letiště pravidelně také další spoje. Z Letiště Václava Havla se cestující dostanou přímou linkou do izraelského Tel Avivu, Dubaje ve Spojených arabských emirátech nebo do katarského Dauhá.

Nízkonákladový dopravce SalamAir z Ománu se sídlem a základnou na mezinárodním letišti v Maskatu byl založen v roce  2016. Letecká společnost zajišťuje dopravu ve dvou destinacích  v Ománu, ale také v Pákistánu, Saúdské Arábii a Spojených arabských emirátech. Flotila SalamAir se skládá z letadel Airbus A320-200.

 

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru