Otevřít menu
Doprava dnes
-

Přímé lety z Prahy do Tchaj-peje už od července

Zhruba od poloviny července zprostředkuje pražské letiště cestujícím přímý let do Tchaj-peje. Linka z letiště Taoyuan International Airport bude provozována dvakrát týdně. Tchaj-pej láká turisty na Palácové muzeum, ale i na divokou přírodu či národní parky.

14:23 / 18. března 2023
Přímé lety z Prahy do Tchaj-peje už od červencei

Foto: Turisté mohou využít nový přímý let do jihovýchodní Asie. Zdroj: pixabay.com

Od 18. července letošního roku poskytne Letiště Praha cestujícím přímé spojení s tchajwanským hlavním městem Tchaj-pej. Pasažéři budou moci využít spojení 2x týdně, a to ve středu a v neděli. China Airlines na trať z třímilionového Tchaj-peje do Prahy nasadí letadlo A350-900.

Přímá linka do jihovýchodní Asie otevře cestujícím nové možnosti. „O přímou linku na Tchaj-wan usilujeme už několik let, a jsem tedy rád, že naše jednání konečně přinesla výsledky, a můžeme tak Čechům nabídnout tento přímý spoj. Tato linka nabídne cestujícím z Prahy i možnost pohodlných přestupů do celé řady destinací dopravce China Airlines v Asii a Tichomoří. Také pro obyvatele Tchaj-wanu je letecké spojení s Prahou bez přestupu výborná zpráva. V roce 2019, tedy před pandemií koronaviru, jich Českou republiku navštívilo přes 190 tisíc,“ uvedl Jiří Pos, předseda představenstva Letiště Praha.

Minulý rok přijelo do České republiky zhruba 7,4 milionu zahraničních turistů. „To je skoro stejně jako před deseti lety. Stále jsme však nebyli na předcovidových číslech. Vrátili se sice téměř všichni hosté ze sousedních zemí, z těch vzdálených se návrat dá čekat letos, a to v souvislosti s leteckým spojením. Dálková letecká spojení jsou tak prioritou CzechTourismu pro letošní rok. Pokud bychom z TOP 10 trhů spočítali pouze turisty z Ruska, Číny, Jižní Koreje a Japonska, kteří u nás v roce 2019 v průměru za osobu a noc utratili zhruba 3 800 korun, zatímco domácí turisté cca 700 korun, loni těchto hostů ze vzdálených trhů chyběly téměř dva miliony. Změnu očekáváme právě s větším počtem přímých dálkových leteckých spojení,“ popsal Jan Herget, ředitel České centrály cestovního ruchu CzechTourism.

Ještě v roce 2019 přijelo do ČR z Tchaj-wanu přes 190 tisíc turistů, loňský rok jich bylo pouze necelých 14 tisíc. K navýšení počtu turistů z této oblasti by mohlo pomoci právě přímé letecké spojení Praha – Tchaj-pej.

V Evropě je pouze šest měst, do kterých společnost China Airlines provozuje přímé lety z Tchaj-peje. Jedná se o Frankfurt, Amsterodam, Londýn, Řím, Vídeň a nově také Prahu.

Na konci března bude obnoveno spojení s Jižní Koreou, tedy přímá linka Praha – Soul. Kromě toho mohou cestující využít i jiné asijské dálkové spoje – např. do Ammánu, Dubaje, Dauhá, Maskatu či do Salála.

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: prg.aero)

zpět na články

inzerce

nahoru