Otevřít menu
Doprava dnes
-

Probíhá vyšetřování železniční nehody v Poříčanech!

Na 1. železničním koridoru došlo 10. října 2022 v odpoledních hodinách k vážné mimořádné události, při které vykolejila souprava nákladního vlaku převážejícího nebezpečné látky benzen a benzol. Aktuálně probíhá vyšetřování nehody.

12:31 / 11. října 2022
Probíhá vyšetřování železniční nehody v Poříčanech!i

Foto: Vyšetřování železniční nehody v Poříčanech! (zdroj: Správa železnic).

„Podle prvotních informací strojvedoucí nákladního vlaku ČD Cargo nerespektoval návěst Stůj a nedovoleně vjel do stanice Poříčany. Poškozen byl železniční svršek, trakční vedení a zabezpečovací zařízení. Předpokládaná škoda na infrastruktuře je prozatím vyčíslena na 1,5 mil. Kč,“ uvedla Správa železnic ve své tiskové zprávě.

Provoz na koridoru je zcela zastaven. Dálková osobní doprava je mezi Prahou a Kolínem odkloněna přes Lysou nad Labem a Nymburk. „Správa železnic operativně zrušila výluky původně plánované na odklonových trasách pro osobní i nákladní dopravu, aby byla pro vlaky dostupná maximální možná kapacita tratí. Cestujícím se za komplikace omlouváme,“ sdělil v tiskové zpráva Jan Nevola z tiskového oddělení Správy železnic.

V noci bylo z havarovaného vlaku odpojeno a odvezeno 14 cisteren. Na místě zůstávají 2 převrácené vagóny a lokomotiva. Před další manipulací je nutné přečerpat nebezpečné látky. K tomu byla nutná evakuace obyvatel v okolí stanice. Na místě zasahují hasiči Správy železnic a společností Unipetrol a Spolana. K vyproštění lokomotivy byly povolány 2 kolejové jeřáby. Přečerpávání bylo zahájeno dnes dopoledne.

 

Publikoval: Filip Červinka (zdroj: Správa železnic).

Probíhá vyšetřování železniční nehody v Poříčanech! Foto: Vyšetřování železniční nehody v Poříčanech! (zdroj: Správa železnic)..
zpět na články

inzerce

nahoru