Otevřít menu
Doprava dnes
-

Problém s parkováním v Příbrami částečně řeší parkoviště Na Flusárně

V únoru se slavnostně dokončí parkoviště Na Flusárně v Příbrami, které má pojmout zhruba stovku aut. Práce začaly letos v září a vyžádaly si 14,3 milionu korun.

7:12 / 19. prosince 2022
Problém s parkováním v Příbrami částečně řeší parkoviště Na Flusárně

Projekt podle starosty Jana Konvalinky (za ANO) počítá i s nabíjecí stanicí pro elektromobily. "Vedeme ještě jednání s ČEZ o osazení nabíječek," uvedl Konvalinka. Na parkovišti má být také nové veřejné osvětlení.

Záchytné parkoviště má uvolnit v centru Příbrami parkovací místa. Zpočátku bude parkování zdarma, po plánovaném zavedení parkovacích zón za poplatek. "Bude to parkoviště primárně určené pro pendlery," uvedl starosta.

Parkovací místa podle radnice většinou blokují řidiči z okolních obcí, kteří v Příbrami nechají svá auta. Problémem je i nedostatek míst na sídlišti, které není na tak velké množství aut projektované. Město proto výhledově počítá s vytvořením parkovacích zón, chce tak získat víc míst pro noční parkování na sídlišti i pro krátkodobé denní parkování v širším centru města. Zvýhodněni by měli být lidé, kteří v Příbrami bydlí.

Autor: Petr Dejnožka (čerpáno z ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru