Otevřít menu
Doprava dnes
-

Projekt „Holky jedou!“ zamířil do škol

Už více než dva měsíce probíhá kampaň zaměřená na ženy v dopravě. Nyní příběhy zobrazující reálné zaměstnankyně dopravních podniků míří k žákům základních a středních škol.

9:08 / 3. června 2024
Projekt „Holky jedou!“ zamířil do školi

Foto: Elektronické nástěnky ÁMOS. Zdroj: SDP ČR

Sdružení dopravních podniků (SDP ČR) spustilo před časem projekt „Holky jedou!“, jenž zobrazuje skutečné zaměstnankyně dopravních podniků. Cílem kampaně je zejména odbourat stereotypy ohledně žen v dopravě, a zároveň přilákat nové budoucí dopravačky.

„V projektu jsme představili už dvanáct žen různých profesí – od řidiček, přes revizorky až po dispečerky. Další zajímavé příběhy z dopravních podniků v ČR máme připravené a budeme je dále zveřejňovat. Nově se kampaň dostane i do škol, přímo k mladým lidem, které chceme oslovit, což je pro nás velmi cenné,“ informoval Tomáš Pelikán, předseda SDP ČR.

Aktuálně se s příběhy žen v dopravě mohou seznámit žáci na základních a středních školách prostřednictvím moderních dotykových nástěnek ÁMOS. Kampaň s názvem „Holky jedou!“ běží ve školách od 1. do 15. června. Znovu se pak na školách projekt objeví na podzim letošního roku.

 „Náš projekt nejen modernizuje způsob komunikace ve školách, ale také přispívá k informovanosti a vzdělávání žáků v důležitých otázkách současnosti. Spolupráce se Sdružením pro dopravní bezpečnost ČR a propagace jeho nové kampaně přesně zapadá do naší koncepce,“ popsal Richard Prajsler, autor projektu ÁMOS vision.

Z dat dopravních podniků (k roku 2023) vyplývá, že např. o pozici řidiček vozů MHD má zájem stále více žen. Nejvíce jich je zastoupeno v tramvajové sekci.

ÁMOSky

Jedná se o elektronické dotykové nástěnky sloužící k efektivnímu sdílení informací ve školách. Používají se na více než čtyřech stech ZŠ a SŠ po celé České republice.

Vedení školy využívá tyto nástěnky nejen pro předávání důležitých informací žákům, ale také učitelům a návštěvníkům školy. Jsou na nich zobrazovány např. informace týkající se akcí školy či úspěchů žáků. Na nástěnkách se také často objevují i témata jako volba povolání, první pomoc nebo bezpečnost v dopravě.

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: SDP ČR)

zpět na články

inzerce

nahoru