Otevřít menu
Doprava dnes
-

Projekt „Učme se přežít“ získal mezinárodní ocenění

Projekt „Učme se přežít“ zaměřený na vzdělávání motorkářů byl oceněn v kategorii BEST ROAD SAFETY INICIATIVE IN 2022 organizace CIECA. „Učme se přežít“ podporuje např. bezpečnost silničního provozu či pomáhá snižovat počet zranění na silnicích.

13:12 / 29. května 2023
Projekt „Učme se přežít“ získal mezinárodní oceněníi

Foto: 55. výroční shromáždění organizace CIECA. Zdroj: MD ČR

Český projekt „Učme se přežít“ získal cenu organizace CIECA, a to na 55. výročním shromáždění ve Vídni. Projekt zvítězil v kategorii BEST ROAD SAFETY INICIATIVE IN 2022. V rámci této kategorie jsou představovány výjimečné projekty, nápady a aktivity členů CIECA, které podporují bezpečnost silničního provozu, pomáhají zachraňovat životy i snižovat počet zranění na silnicích a zvyšují standardy v jejich vlastních organizacích.

Výše zmiňovaný projekt získal ocenění už v loňském roce, a to cenu časopisu eGovernment za svou interaktivní digitalizovanou část. Letos projekt ovšem obdržel ocenění na mezinárodní úrovni.

 „Velmi si cením toho, že mezinárodní komunita expertů ocenila český projekt, jež podporujeme a jež nám dává zpětnou vazbu, že jsme na dobré cestě ve snaze posunout tuzemské autoškolství zase o kus dál,“ dodal Stanislav Dvořák, ředitel Odboru agend řidičů.

Další uznání

Na konferenci byly také prezentovány nové otázky pro žadatele o řidičská oprávnění. I tento krok vedoucí k propojení vzdělávání a zkoušení zaznamenal kladné ohlasy.

„Velmi nás těší uznání od světových expertů v oblasti bezpečnosti dopravy, kteří oceňují to, že český projekt je první svého druhu na světě v oblasti iniciativ vedoucích ke snižování nehodovosti,“ uvedl Jiří Novotný, hlavní instruktor projektu.

CIECA

CIECA je mezinárodní organizace sdružující 41 států a několik desítek zkušebních, autoškolských a vzdělávacích institucí.

O samotném projektu jsme čtenáře informovali již ve článku Pro bezpečnější silnice. Projekt Učme se přežít nabízí motorkářské kurzy.

Publikoval: Karel Geba (zdroj: MD ČR)

zpět na články

inzerce

nahoru