Otevřít menu
Doprava dnes
-

Provoz vlaků mezi Prahou a Berounem omezí výluka! Ta potrvá více než dva týdny

Na železničním úseku mezi Prahou a Dobřichovicemi začne ve čtvrtek kvůli pokračující modernizaci tratě výluka. Výrazně omezí provoz vlaků na trase z hlavního města do Berouna, místo nich budou jezdit autobusy a změní se odjezdové časy. Výluka bude trvat více než dva týdny a skončí 16. července.

10:02 / 28. června 2022
Provoz vlaků mezi Prahou a Berounem omezí výluka! Ta potrvá více než dva týdnyi

Foto: Ilustrační fotka (zdroj: České dráhy).

Z dálkových vlaků výluka zásadně omezí provoz rychlíků R17 Berounka z Prahy do Klatov a Železné Rudy. Místo nich budou mezi Prahou a Berounem jezdit dvě náhradní autobusové linky. Jedna zamíří do centra metropole k pražskému hlavnímu nádraží a druhá pojede ke stanicím pražského metra Zličín, Stodůlky a do zastávky Sídliště Stodůlky. 

České dráhy zároveň upozornily, že v autobusech bude omezena přeprava jízdních kol. Pouze poslední dva páry rychlíků Berounka pojedou nadále přímo bez náhradní dopravy. Během výluky budou také mimořádně v Berouně zastavovat vlaky EC a IC Západní expres z a do Mnichova, Plzně a Chebu. Výjimkou budou spoje Pendolino, které budou přes Beroun nadále projíždět bez zastavení.

Kromě dálkové dopravy výluka zasáhne i do provozu příměstské linky S7. Spoje během výluky pojedou podle zvláštního výlukového jízdního řádu. Změní se tak odjezdové časy velké části vlaků, dráhy pak zruší vložené spoje v úseku Praha - Řevnice. Upravený bude také interval vlaků mezi Prahou a Berounem. Mezi hlavním nádražím a Radotínem budou jezdit vložené posilové spoje.

 

Publikoval: Petr Dejnožka (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru