Otevřít menu
Doprava dnes
-

Prvňáčci dostanou ODISku zdarma

Ostravský dopravní podnik spustil akci pro děti narozené v roce 2016 a 2017. Tyto děti mohou dostat ODISku bez poplatku za vydání karty. Díky vyřízení celé záležitosti online formou ušetří tak rodiče kromě peněz i svůj čas. Akce platí do konce letošního září.

11:32 / 7. dubna 2023
Prvňáčci dostanou ODISku zdarmai

Foto: DPO už pošesté pořádá akci ODISka pro prvňáčky zdarma. Zdroj: DPO

Rodiče dětí narozených v roce 2016 a 2017 ušetří 130 Kč za vydání ODISky. Celý proces probíhá přes e-shop Dopravního podniku Ostravy (DPO) www.dpo.cz/eshop. Na webových stránkách stačí zřídit účet pro prvňáčka, vyplnit online formulář, nahrát fotografii a rodný list nebo občanský průkaz dítěte. Ověření údajů probíhá do druhého dne, následně už jen stačí kliknutím požádat o kartu pro prvňáčky zdarma. Pokud by však zájemci chtěli, mohou žádost o ODISku zdarma vyřídit i osobně v Zákaznickém centru DPO. V takovém případě rodiče prokážou výše uvedenými doklady totožnost a věk dítěte.

Vyrobená karta dorazí rodičům poštou, nebo si ji vyzvednou v zákaznickém centru podle toho, jak vyplnili formulář. ODISka by pak měla přijít zhruba do 14 dní od podání žádosti.

„Akci ODISka pro prvňáčky zdarma opakujeme už po šesté, a to díky velkému zájmu z řad našich cestujících. Vážíme si toho, že lidé ostravskou MHD mají rádi a mají zájem předávat svým dětem návyk v podobě cestování s naší tyrkysovou rodinou. DPO je tady pro cestující a máme radost, že jim i tentokrát můžeme nabídnout něco navíc,“ sdělil Daniel Morys, generální ředitel a předseda představenstva DPO.

Akce platí od 1. dubna do 30. září 2023 včetně. Kompletní podmínky jsou uvedeny na webu DPO www.dpo.cz/prvniodiska.

zpět na články

inzerce

nahoru