Otevřít menu
Doprava dnes
-

První maďarská zakázka pro AŽD

Česká společnost AŽD a maďarská R-KORD (součást holdingu V-Híd) podepsaly smlouvu na dodávku zabezpečovacího zařízení a jednotného evropského zabezpečovače ETCS pro projekt Szeged – Röszke – HU/SRB hranice v Maďarsku.

19:36 / 30. září 2022
První maďarská zakázka pro AŽDi

Foto: AŽD

Společnost AŽD bude v Maďarsku v rámci modernizace zabezpečovacího zařízení instalovat plně elektronické staniční zabezpečovací zařízení ESA 44. To bude řídit provoz ve dvou železničních stanicích, konkrétně Szeged-Rendező a Röszke.

Součást dodávky tvoří také integrované traťové zabezpečovací zařízení, dodávka LED návěstních svítilen, železničních přejezdů a rovněž dodávka a instalace stacionární části systému ETCS L1 v celkové hodnotě 5,7 mil. eur.

Obě dvě velké národní stavební společnosti budou v Maďarsku spolupracovat na vývoji, výrobě a instalaci železničního zabezpečovacího zařízení. Spolupráce zahrne aplikaci českého know-how a nástrojů při výrobě finálního zařízení včetně vývoje softwaru speciálně přizpůsobeného maďarským potřebám.

„Jsme rádi, že naše společnost může přispět k modernizaci maďarského zabezpečovacího zařízení. Tento první významný projekt v Maďarsku je pro nás završením ohromného úsilí a velkou výzvou prokázat kvalitu českých systémů a profesionalitu AŽD. Důvěra k naší společnosti, kterou při podpisu smlouvy vyjádřil generální ředitel holdingu V-Híd István Sárváry, nás zavazuje,“ řekl po podpisu smlouvy Zdeněk Chrdle, generální ředitel AŽD.

Na projektu zabezpečení tratě Szeged – Röszke – HU/SRB hranice se budou významnou měrou podílet též dceřiné společnosti AŽD Slovakia a Projekt Signal.

Společnost AŽD představuje významného dodavatele technologických celků v oboru zabezpečovacích, sdělovacích, řídicích a komunikačních technologií dopravní infrastruktury. Firma se orientuje především na oblast železniční dopravy. Zajišťuje výrobu, kompletní dodávku a montáž technologických celků pro zabezpečení a řízení železniční dopravní infrastruktury.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj: www.azd.cz)

zpět na články

inzerce

nahoru