Otevřít menu
Doprava dnes
-

RAIL BUSINESS DAYS chceme posunout na úroveň, která tu ještě nebyla, říká Michal Sirovátka

Letos se uskuteční na brněnském výstavišti akce RAIL BUSINESS DAYS, konceptem v tuzemsku jedinečná událost proběhne od 7. do 9. června. Jde o mezinárodní železniční veletrh a konferenci s B2B platformou pod záštitou Správy železnic, Hospodářské komory ČR a Svazu průmyslu a dopravy ČR. Na detaily jsme se zeptali ředitele RAIL BUSINESS DAYS Michala Sirovátky.

14:31 / 25. února 2022
RAIL BUSINESS DAYS chceme posunout na úroveň, která tu ještě nebyla, říká Michal Sirovátkai

Foto: RBD

Začněme tím, na co se mohou návštěvníci těšit? Prozradíte něco z příprav?

Pokud se bavíme o návštěvnících z řad široké veřejnosti, je toho opravdu hodně. Logicky bude jedním z největších lákadel venkovní expozice více než desítky moderních železničních vozidel a další techniky. K dispozici máme plochu 1000 metrů čtverečních a přes 800 metrů kolejí. V jednání máme opravdu zajímavé a jedinečné stroje, ale zatím nemohu být konkrétní. Brzy již však začneme exponáty a firmy odtajňovat. Doporučuji proto zájemcům sledovat i naše sociální sítě (Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, pozn. red.).

Zapomenout však nesmíme ani na vnitřní část veletrhu. Nabídneme krytý prostor kolem 4000 metrů čtverečních, kde si návštěvníci budou moci prohlédnout expozice jednotlivých firem, institucí a dalších subjektů napříč spektrem všech možných zaměření.

Současně nabídneme prostor studentům a školám v oboru, říkáme tomu Student Lounge. Vytvořili jsme možnost interakce mezi školami, studenty a firmami z drážního prostředí v příjemném prostoru. Nechceme jít cestou náborových akcí, ale spíše zavést dialog z očí do očí. Komunikace je dnes hodně na neosobní úrovni a v onlinu, proto chceme nabídnout alternativu. Studenti mají navíc vstup na akci zcela zdarma.

Vstupenky na veletrh jsou již v prodeji na www.railbusinessdays.cz, a to hned v několika variantách. Začínáme na příjemné hladině 150 korun za vstupenku.

Je toho opravdu hodně. Pojďme si tedy přiblížit tu obchodní a odbornou část, co plánujete?

Jako první bych zmínil konferenci RAIL BUSINESS DAYS, pro kterou jsme vybrali ojedinělý prostor v kruhové rotundě na výstavišti v Brně. Program bude celodenní (od 10 do 17 hodin, pozn. red.) a nabídne vystoupení odborníků na železnici ve vztahu k aktuální tématům v oboru. Prostor bude i pro panelové diskuse.

V rámci veletrhu máme ještě další ojedinělý prostor – B2B Lounge. Ta bude určena výhradně pro obchodní platformu. Máme zpětnou vazbu a zkušenosti z jiných akcí, že firmám a institucím často schází místo, kde se mohou v rámci rušného veletrhu v klidu potkat a diskutovat na B2B či B2G rovině. Navíc bude součástí B2B Lounge i tiskové studio pro mediální výstupy z akce například ve formě rozhovorů na kameru.

Akce má nyní záštitu velmi významných subjektů, jak zásadně toto vnímáte?

Často slýchám, že je to pouze formalita. My to tak nemáme. Té podpory si nesmírně vážíme a současně jsem velmi rád, že se jednotlivé subjekty jsou ochotni na akci částečně podílet. Myslím tím například odbornou spolupráci ve vztahu k programu konference a další. Dovolte mi proto využít prostoru a poděkovat Správě železnic, Hospodářské komoře ČR a Svazu průmyslu a dopravy ČR za vyslovení podpory a spolupráci.

Na závěr mi dovolte trochu obecnější otázku. Jak velký vnímáte zájem o podobné akce v železničním prostředí?

Máme za sebou všichni dva roky s koronavirem. Ta chuť na návrat do „normálu“ tu je a není malá. Jak jsem již říkal, svět se hodně přetočil do online prostředí, ale podobné akce mají stále obrovský smysl a význam. Není to však jen můj názor, ale setkávám se s ním denně ve zpětné vazbě, kterou od firem a institucí dostáváme. Obecně to jde v rovině i s tím, že jsme stát s velmi zásadním postavením železnice. Běží spousta infrastrukturních pojektů, chystá se výstavba vysokorychlostních tratí, dopravci modernizují vozidlové parky, jedná se možných ekologických řešeních atd. Těch témat je opravdu hodně.

Děkuji Vám za rozhovor.

Publikoval: Mgr. Petr Dejnožka (zdroj: RBD)

zpět na články

inzerce

nahoru