Otevřít menu
Doprava dnes
-

Ředitelství silnic a dálnic opraví most přes železniční trať u Choťánek na Nymbursku

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) příští rok opraví most přes silnici a železniční trať, po němž vede silnice I/32 u Choťánek na Nymbursku. Opravy za téměř 80 milionů korun bez DPH provede společnost Chládek a Tintěra a měly by začít na jaře 2023.

17:38 / 26. července 2022
Ředitelství silnic a dálnic opraví most přes železniční trať u Choťánek na Nymburskui

Foto: Ilustrační fotka opravy silnice (zdroj: ŘSD).

„Most z roku 1990 byl připraven k zahájení opravy v letošní stavební sezoně, ale jelikož se pro letošní rok nepodařilo vyjednat provozní výluku na železniční trati pod ním, zahájíme práce na přelomu druhého a třetího čtvrtletí 2023," uvedl Martin Buček z týmu komunikace ŘSD. Pod mostem vede trať z Prahy a Lysé nad Labem do Kolína.

Oprava bude znamenal například výměnu mostovky, izolace, mostních opěr a říms, šířka mostu se zvětší z 14,17 na 14,7 metru. Stavbaři by měli rekonstrukci dokončit zhruba za sedm měsíců od začátku prací. Silnice je důležitou spojkou s dálnicí D11, pro řidiče bude podle Bučka během oprav zřejmě zajištěn kyvadlový provoz vždy v jedné polovině mostu.

Na silnici I/32 plánuje ŘSD ve středních Čechách v letech 2023 až 2025 opravy dalších čtyř mostů na Nymbursku, například u Dymokur nebo Nouzova.

 

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru