Otevřít menu
Doprava dnes
-

Ředitelství silnic a dálnic vybírá firmy, které se postarají o údržbu silnic v Moravskoslezském kraji

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vybírá firmy, které budou mít na starosti běžnou údržbu silnic první třídy v Moravskoslezském kraji. 

14:17 / 8. února 2022
Ředitelství silnic a dálnic vybírá firmy, které se postarají o údržbu silnic v Moravskoslezském krajii

Foto: Ilustrační foto (Ředitelství silnic a dálnic ČR)

Předpokládaná výše rámcových dohod, které budou platit čtyři roky, počínaje rokem 2023, dosahuje bez DPH přibližně 500 milionů korun. ČTK to v úterý 7. února řekl mluvčí ŘSD Miroslav Mazal. „Běžná údržba zahrnuje práce potřebné na základě výstupů z pravidelných prohlídek silnic a mostů. Jedná se zejména o čištění vozovek, odstraňování závad dopravního značení, údržbu krajnic či příkopů nebo mostů. Součástí je také revize dopravního značení a dalšího příslušenství včetně čištění,“ uvedl Mazal.

Ostravská správa ŘSD předpokládá, že vybrané firmy budou mít ve výbavě mimo jiné samosběrné oboustranné zametače, nákladní automobily s nosností minimálně šest tun, signalizační vozíky se světelnou šipkou, nákladní vozy doplněné hydraulickým jeřábem nebo kombinovaný čistič vpustí. Mluvčí uvedl, že v současnosti mají údržbu na starosti společnosti Značky Morava a Ostravské komunikace.

 

Publikoval: Mgr. Petr Dejnožka (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru