Otevřít menu
Doprava dnes
-

Ředitelství silnic a dálnic začne se stavbou přeložky silnice I/16 v roce 2024

Stavba přeložky silnice I/16 z Mladé Boleslavi do Martinovic má územní rozhodnutí. Výstavba 8,2 kilometru dlouhého úseku, který má odlehčit přetížené silnici od D10 u Kosmonos k obci Sukorady-Martinovice, by měla začít v roce 2024.

21:07 / 20. června 2022
Ředitelství silnic a dálnic začne se stavbou přeložky silnice I/16 v roce 2024i

Foto: Část silnice I/16 (zdroj: wikipedie).

Přeložka je součástí dalších stavebních úprav, které mají propojit silnice I/16 a I/38. ČTK o tom dnes informoval Martin Buček z Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Ministerstvo dopravy potvrdilo územní rozhodnutí vydané Krajským úřadem Středočeského kraje v březnu 2021. „Jelikož proti tomuto rozhodnutí odvolacího orgánu se již nelze podle správního řádu dále odvolat, nabylo územní rozhodnutí účinnosti. To nám umožňuje zahájit majetkovou přípravu stavby,“ uvedl Buček.

ŘSD nejprve přestaví mimoúrovňovou křižovatku v Kosmonosech, kde chystá vyhlášení výběrového řízení na dodavatele. „Jsme v závěrečné fázi přípravy přestavby mimoúrovňové křižovatky Kosmonosy na dálnici D10, jejíž úprava musí stavebně předcházet výstavbě zmiňované přeložky silnice I/16,“ uvedl Buček. Společnost ČEZ by podle něj měla v blízké době zahájit přeložku sítí, stavba pak začne v březnu 2023.

Silnice I/16 v celé své délce propojuje šest dálnic, konkrétně D6, D7, D8, D10, D35 a D11 a je tak významným dopravním tahem ve směru z východu na západ. Tomu odpovídá i intenzita dopravy mezi Martinovicemi a napojením na dálnici D10 v Mladé Boleslavi. Průměrná denní intenzita provozu v inkriminovaném úseku přesahuje 22.000 vozidel.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru