Otevřít menu
Doprava dnes
-

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo stavební práce na dálnici D6

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájilo stavební práce na dálnici D6, kde se opraví téměř 7 kilometrů dlouhý úsek v kilometrech 129,9 – 136,8. Aktuálně probíhá frézování v jízdním pásu ve směru na Karlovy Vary, který je pro řidiče uzavřen. Obousměrná doprava je vedena v jízdním pásu ve směru na Cheb.

9:32 / 13. dubna 2023
Ředitelství silnic a dálnic zahájilo stavební práce na dálnici D6i

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ŘSD.

Hlavní náplní stavby je výměna vrchní asfaltové vrstvy

Opravovaný úsek začíná přibližně 800 metrů před mimoúrovňovou křižovatkou Globus a končí asi 400 metrů za mimoúrovňovou křižovatkou Nové Sedlo ve směru na Cheb. Hlavní náplní stavby je výměna vrchní asfaltové vrstvy, která bude provedena zejména z důvodu pravidelné údržby a prodloužení životnosti spodních vrstev konstrukce dálnice. V místech největšího poškození, kterými jsou zejména větve mimoúrovňové křižovatky Jenišov u Globusu, dojde i k výměně ložné vrstvy,“ prozradila Dana Zikešová z týmu komunikace ŘSD. Stavba navíc řeší pročištění odvodnění dálnice, opravu dotčeného mostu, odstranění bezpečnostních rizik a změnu šířky jednotlivých jízdních pruhů, dle nových nařízení, kdy dojde k rozšíření zpevněné krajnice z důvodu bezpečnějšího odstavení vozidla u svodidel.

„Zhotovitelem opravy s předpokládanou cenou 119,85 mil. Kč bez DPH je společnost Silnice Group a. s. Stavební práce plánujeme mít hotové v první polovině června,“ řekla Dana Zikešová za ŘSD.

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: ŘSD)

zpět na články

inzerce

nahoru