Otevřít menu
Doprava dnes
-

Rekonstrukce budovy píseckého nádraží je hotová. Historická podoba zůstala zachována

Rekonstrukce nádražní budovy ve stanici Písek je oficiálně u konce. Objekt nově poskytuje moderní zázemí jak cestujícím, tak i zaměstnancům. Nyní se stavebních úprav dočkají přednádraží prostory a dopravní terminál. To už ale v režii města Písek.

15:20 / 27. října 2023
Rekonstrukce budovy píseckého nádraží je hotová. Historická podoba zůstala zachovánai

Foto: Nová podoba historické budovy píseckého nádraží. Zdroj: Správa železnic

V tomto týdnu byla oficiálně ukončena kompletní obnova nádražní budovy ve stanici Písek. Objekt získal zpět svoji historickou podobu, současně však moderní zázemí pro cestující i dopravní zaměstnance. Stavební práce zahrnovaly úpravu a zateplení fasády a její doplnění o ozdobné prvky. Spolu s tím proběhla výměna oken a dveří. Budova taktéž získala novou střechu. Místo přístavku pak vzniklo parkovací stání, chodník a zatravněná plocha.

Nová odbavovací hala i informační systém

Přízemí nádražní budovy bylo upraveno tak, aby dále mohlo sloužit k zajištění provozu a služeb pro cestující. Došlo zde ke změně dispozic a přesunu veřejných toalet. V nové odbavovací hale pak byly vybudovány nové pokladny pro dva dopravce a zázemí pro zaměstnance. Stavební úpravy se ale dotkly i tamní dopravní kanceláře. Cestující mohou dále nově využít také nový informační systém.

Rekonstrukce prvního patra píseckého nádraží se nesla ve znamení úprav bytových jednotek a podkroví budovy. To je nyní stavebně připraveno pro případné komerční využití v budoucnu. Na práce Správy železnic v brzké době naváže samotné město Písek, jež nechá upravit přednádraží prostory a také zrekonstruuje dopravní terminál.

Stavbu zhotovila společnost EDIKT. Za výslednou podobou budovy stojí Architektonická kancelář Pavel Černohouz a firma APREA.

Finanční náklady na kompletní rekonstrukci nádražní budovy dosáhly k 66 milionům Kč.

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: Správa železnic)

Rekonstrukce budovy píseckého nádraží je hotová. Historická podoba zůstala zachována Foto: Rekonstrukce budovy je u konce. Zdroj: Správa železnic.
zpět na články

inzerce

nahoru