Otevřít menu
Doprava dnes
-

Rekonstrukce nádraží v Moravském Berouně je téměř u konce

Správa železnic aktuálně dokončuje poslední práce na nádražní budově ve stanici Moravský Beroun. Předmětem rekonstrukce bylo zejména odstranění části objektu a kompletní obnova všech prostor. Oprava budovy přesáhla 43 milionů Kč.

19:02 / 23. března 2023
Rekonstrukce nádraží v Moravském Berouně je téměř u koncei

Foto: Nová nádražní budova ve stanici Moravský Beroun. Zdroj: Správa železnic

Nádražní budova ve stanici Moravský Beroun na Olomoucku se v posledních letech nacházela v nevyhovujícím stavu. Z tohoto důvodu se přistoupilo k celkové rekonstrukci objektu. Stavební práce zahrnovaly zejména zmenšení nádražní budovy a rekonstrukci její centrální části. Nový prostor, který vznikl po zmenšení objektu, je využíván pro stání aut a kol.

Nádraží se nyní může pochlubit novou střechou, fasádou, vyměněnými okny i novou čekárnou. V rámci rekonstrukce stanice Moravský Beroun došlo i na vybudování toalet a bezbariérového přístupu do nádražní budovy. V opravené budově se také nachází nový mobiliář.

„Dělníci už ve stanici Moravský Beroun dokončují poslední práce na nádražní budově,“ uvedl Dušan Gavenda, mluvčí Správy železnic. Také se vyjádřil ke stavu nádražní budovy: „Původní budova byla dlouhodobě v neutěšeném stavu a svým rozsahem nevyužitelná.“

Realizaci projektu provedla společnost Hroší stavby Morava. Rekonstrukce nádražní budovy se vyšplhala na celkovou částku 43,4 milionu Kč a je navržena ke spolufinancování Evropskou unií z prostředků Nástroje pro oživení a odolnost (RRF).

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: Správa železnic, ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru