Otevřít menu
Doprava dnes
-

Rekonstrukce silnice II/327 zvyšuje bezpečnost silničního provozu i chodců

V okrese Hradec Králové byla dokončena rekonstrukce silnice II/327 Chlumec nad Cidlinou - Zábědov. Cílem stavby bylo zlepšení stavu komunikace a zvýšení bezpečnosti silničního provozu a chodců.

11:06 / 9. srpna 2022
Rekonstrukce silnice II/327 zvyšuje bezpečnost silničního provozu i chodcůi

Foto: Rekonstrukce silnice II/327 (zdroj: Údržba silnic Královéhradeckého kraje).

Cílem rekonstrukce bylo zlepšení stavebního stavu stávající komunikace II/327 a zvýšení bezpečnosti silničního provozu a chodců zajištěním odpovídajícího dopravně technického stavu komunikace. Jednalo se o rekonstrukci stávající silnice II/327, která se nachází v okrese Hradec Králové, katastrální území Chlumec n. Cidlinou, Nepolisy, Zadražany, Zachrašťany, Zábědov a Vysočany u Nového Bydžova. 

Rekonstruovaný úsek má délku 6 117,95 metrů. Cílem stavby byla rekonstrukce stávajícího povrchu komunikace, který byl porušen zejména vyjetými kolejemi a ztrátou makrotextury, dále se v trase vyskytovaly příčné trhliny, nepravidelné trhliny, vysprávky a pokleslé kraje vozovky. Uvedla to Údržba silnic Královéhradeckého kraje ve své tiskové zprávě. 

Zjištěná únosnost vozovky byla kolísavá a v průměru byla vyhodnocena jako nevyhovující se zbytkovou životností max. 8 let. Součástí stavby bylo mimo jiné i zpevnění krajnic a rekonstrukce stávajících příčných propustků. Příkopy byly v celém úseku prohloubeny. Přilehlé nově zatrubněné sjezdy byly plynule napojeny na obnovený kryt vozovky. Byla také provedena obnova VDZ a SDZ.

 

Autor: Filip Červinka (Zdroj: Údržba silnic Královéhradeckého kraje)

Rekonstrukce silnice II/327 zvyšuje bezpečnost silničního provozu i chodců Foto: Rekonstrukce silnice II/327 (zdroj: Údržba silnic Královéhradeckého kraje).. Rekonstrukce silnice II/327 zvyšuje bezpečnost silničního provozu i chodců Foto: Rekonstrukce silnice II/327 (zdroj: Údržba silnic Královéhradeckého kraje).. Rekonstrukce silnice II/327 zvyšuje bezpečnost silničního provozu i chodců Foto: Rekonstrukce silnice II/327 (zdroj: Údržba silnic Královéhradeckého kraje)..
zpět na články

inzerce

nahoru