Otevřít menu
Doprava dnes
-

Rekonstrukce ulice Lidické nábřeží za 11,5 milionu korun v Sokolově už začala

V Sokolově tento týden začala rekonstrukce silnice a chodníku v ulici Lidické nábřeží. Jedna z největších městských investic letošního roku vyjde na 11,5 milionu korun. Stavební práce způsobí komplikace v centru města. Stavba potrvá zhruba do konce léta, sdělil ČTK místostarosta Jan Picka (nez.).

19:54 / 18. března 2022
Rekonstrukce ulice Lidické nábřeží za 11,5 milionu korun v Sokolově už začalai

Foto: Deník/Roman Cichocki

Silničáři vymění povrch vozovky, opraví chodník a dešťovou kanalizaci. Také vybudují menší parkoviště mezi dvěma panelovými domy, kde je dosud volná plocha, a podél silnice namalují čáry pro parkovací stání.

Aktuálně je ulice se čtyřmi panelovými domy uzavřená. Vjezd je umožněn pouze složkám integrovaného záchranného systému. Není zde možné ani parkovat. "Vyčlenili jsme místo, kde lidé budou moci zaparkovat, ne určitě všichni, ale alespoň většina z nich. Bude to nutné zhruba na půl roku, protože půl roku předpokládáme, že rekonstrukce potrvá," uvedl místostarosta.

Město původně zvažovalo dočasné parkování na přilehlém Starém náměstí, kam je vjezd umožněn pouze v ranních hodinách. Tuto variantu ale Dopravní inspektorát nepovolil. Radnice zamítla i zvažovaný areál kláštera, kde se v létě konají společenské akce.

Vedení města nakonec pro obyvatele z opravované ulice vyčlenilo parkoviště mezi klášterem a domovem pro seniory. K dispozici tam je přibližně sedm desítek míst. Parkovat zde mohou pouze držitelé parkovacích karet vydávaných městským úřadem. Pravidelně to kontroluje městská policie.

V nejbližší době by v Sokolově s 23.000 obyvateli měla začít také rekonstrukce Slovenské ulice. Stavbaři zde provedou opravu povrchu vozovky, včetně chodníků a veřejného osvětlení za 7,7 milionu korun. Aby práce v létě neomezovaly přístup lidí na vedlejší koupaliště, rozdělí stavbu na dvě etapy. S dokončením se počítá v září.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru