Otevřít menu
Doprava dnes
-

Roste zájem o dovoz prémiových zahraničních automobilů

Společnost Auta Super zaznamenala velký nárůst poptávky o individuální dovoz zahraničních automobilů, které zájemci nazývají prémiovými. Možným důvodem, proč je zvýšená poptávka na dovoz těchto vozů, je dlouhá čekací lhůta při nákupu nových aut.

8:45 / 14. června 2022
Roste zájem o dovoz prémiových zahraničních automobilůi

Foto: Ojetina Mercedesu. Zdroj: Autonoto.cz.

Přibývá lidí, kteří před koupí nového automobilu dávají přednost dovozu

Přibývá lidí, kteří před koupí nového automobilu dávají přednost dovozu zánovního ze zahraničí. Nechtějí, nebo nemají možnost čekat řádově měsíce na nové auto, proto se obracejí na dovozce, kteří jsou schopni dopravit zvolený vůz podstatně rychleji.

Potvrzují to i zkušenosti společnosti Auta Super, která za minulý rok dovezla 152 vozů, přičemž letošní čísla vykazují velmi výrazný vzestupný trend. "Rychlost je teď to hlavní a my jsme schopni dodat vybraný vůz v řádech dnů až týdnů," řekl Jakub Novák, ředitel prodeje Auta Super a dodal: "S ohledem na rostoucí poptávku jsme posílili kapacity v oddělení nákupu aut a zároveň i logistiku, kterou zajišťujeme vlastními vozy."

Lidé dříve službu individuálního dovozu využívali primárně z důvodu úspory na ceně, která byla často nižší než v ČR. Až poslední rok vstoupil do hry jako primární faktor čas dodání. Jak Jakub Novák doporučil, z hlediska bezpečnosti je vždy nejjistější obrátit se na specializovanou firmu, která dokáže prověřit nejen technický stav, ale i původ vozu.

Dovoz aut ze zahraničí je stále oblíbenějším způsobem, jak si pořídit oblíbenou značku.

Čeští řidiči se vydávají za hledáním aut z dovozu do mnoha destinací Evropy, tou nejoblíbenější jsou však zejména naši přímí nebo blízcí sousedé. Nejčastěji jsou auta ze zahraničí nakupována a dovážena ze sousedního Německa, kde je možné výhodněji nakoupit některá, zejména ojetá, auta. Neméně oblíbené jsou však také vzdálenější destinace, jako jsou Španělsko, Francie nebo Velká Británie, odkud je však dovoz aut na vlastní roku trochu komplikovanější.

Existuje mnoho světových značek, které lákají české řidiče, zejména pro jejich nákup přímo ze zemí výroby. K nejvyhledávanějším vozům Čechy patří mezi nejoblíbenější světově značky automobilů zejména Mercedes, Audi, BMW, ale také Tesla. V rámci České republiky patří mezi nejprodávanější značky zejména Škoda, Volkswagen, Hyundai nebo Dacia. Podobné je to také s ojetými automobily, kde mezi nejčastěji vyhledávanými vozy figurují Škoda Octavia, Volkswagen Passat, Škoda Superb nebo Ford Focus.

Publikoval: Petr Dejnožka (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru