Otevřít menu
Doprava dnes
-

ŘSD dnes spustilo stavbu nového úseku D6 u Krupé na Rakovnicku

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes spustilo stavbu nového úseku dálnice D6 u Krupé na Rakovnicku. Více než šestikilometrový úsek by měl řidičům začít sloužit v roce 2024. Letos má ve středních Čechách začít také budování úseků D6 u Hořoviček a u Hořesedel, uvedl při slavnostním zahájení stavby generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

17:39 / 3. března 2022
ŘSD dnes spustilo stavbu nového úseku D6 u Krupé na Rakovnickui

Foto: denik.cz

Nový úsek dálnice nahradí křižovatku zvanou Na Šustně, která je místem častých dopravních nehod a nebezpečných situací. Podle ministra dopravy Martina Kupky (ODS) se zde v posledních deseti letech stalo 50 závažných dopravních nehod.

Zahájením stavby D6 u Krupé se budování celé karlovarské dálnice dostává za polovinu. "Potom, co dnes začneme se stavbou obchvatu Krupé, bude rozestavěno či dokončeno víc kilometrů karlovarské dálnice než kolik jich teprve na realizaci čeká," uvedl Kupka.

Úsek dálnice, který bude zároveň obchvatem Krupé, postaví společnost Metrostav Infrastructure za 1,54 miliardy korun. V místě, kde vznikne, objevili archeologové stovky nálezů z období pravěku i středověku. Byly mezi nimi například části pravěkého osídlení, železný gotický meč či středověká pec na zpracování železa.

Předloni ŘSD zprovoznilo na Rakovnicku dva úseky D6, a to obchvat Řevničova a úsek Nové Strašecí - Řevničov. Dálnice D6 má spojit Prahu s Karlovarským krajem. Je součástí mezinárodní silniční sítě TEN-T a vede po ní mezinárodní evropský tah E48 z Prahy do Německa. Kompletní zprovoznění dálnice do Karlových Varů ŘSD předpokládá v roce 2027 či 2028.

Publikoval: Bc. Filip Červinka (zdroj: ŘSD)

zpět na články

inzerce

nahoru