Otevřít menu
Doprava dnes
-

ŘSD dokončí opravu mostu na dálnici D35 u Mohelnice

V úterý 11. 4. bude zahájena další fáze oprav mostu dálnice D35 u Mohelnice. Řidiči místem projedou v jednom pruhu pro oba směry. ŘSD nepředpokládá, že by zde vznikaly kolony.

18:57 / 6. dubna 2023
ŘSD dokončí opravu mostu na dálnici D35 u Mohelnicei

Foto: Most na D35 u Mohelnice. Zdroj: ŘSD ČR

Příští týden 11. 4. 2023 začíná letošní fáze oprav mostu dálnice D35 u města Mohelnice. Po zimní pauze dojde k instalaci dopravně inženýrských opatření v podobě přechodného značení, které upraví vedení provozu. Řidiči jak osobní, tak kamionové dopravy projedou v jednom pruhu pro každý směr. Tento režim 1+1 se osvědčil už v minulé sezoně stavebních prací, a jelikož zde nedocházelo ke vzniku kolon, přistoupilo Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD ČR) k tomuto řešení i v letošním roce.

Předpokládá se, že zhruba do druhé poloviny září tohoto roku bude provedena demolice starých částí mostu včetně stavby nosných konstrukcí. V rámci stavebních prací dojde i k sanaci spodní stavby a osazení nových úložných prahů.

Most je konstruován tak, aby zvládl plnohodnotnou zátěž dálničního provozu v podobě více než 22 tisíc projíždějících aut denně. Z tohoto množství vozidel projede každý den přes most cca 5 a půl tisíc kamionů.

Opravovaný most místní komunikace a řeky Třebůvky se nachází ve směru do Olomouce, a to v kilometru 238 provozního staničení D35.

Celková rekonstrukce mostu přesáhne 51 milionů Kč bez DPH. Stavební práce vysoutěžila firma Hroší stavby Morava a. s.

Publikoval: Karel Geba (zdroj: ŘSD ČR)

ŘSD dokončí opravu mostu na dálnici D35 u Mohelnice Foto: Most se nachází na katastrálním území Loštic. Zdroj: ŘSD ČR. ŘSD dokončí opravu mostu na dálnici D35 u Mohelnice Foto: Oprava mostu bude dokončena v letošním roce. Zdroj: ŘSD ČR.
zpět na články

inzerce

nahoru