Otevřít menu
Doprava dnes
-

ŘSD hledá zhotovitele posledního úseku dálnice D11

Ředitelství silnic a dálnic vypsalo největší letošní zakázku na stavbu dálnice, a to na úsek z Trutnova vedoucí ke státní hranici s Polskem. Celková suma za stavbu se odhaduje na cca 13 miliard Kč.

15:59 / 20. prosince 2022
ŘSD hledá zhotovitele posledního úseku dálnice D11i

Foto: ŘSD vypsalo tendr na zhotovitele úseku dálnice z Trutnova k polským hranicím. Zdroj: pixabay.com

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vypsalo tendr na stavbu 21 kilometrů dlouhé dálnice mezi Trutnovem a státní hranicí s Polskem. „Je podána žádost o vydání stavebního povolení a dokončuje se majetkoprávní příprava,“ uvedl Radek Mátl, ředitel ŘSD.

Zatím je na stavbu dálnice vykoupeno téměř 90 % pozemků. V rámci stavebních prací dojde i na nový průtah východním okrajem Trutnova. Na trase by měly být také postaveny dva tunely, každý o délce zhruba 0,5 km. V Královci u Trutnova se pak D11 napojí na budovanou polskou silnici S3.

Dálnice vedoucí z Trutnova na státní hranice Polska je z geografického hlediska posledním úsekem D11. Podle zahájení stavby se ale jedná o předposlední úsek. Dokončení dálnice D11 totiž komplikuje úsek Jaroměř – Trutnov, jelikož zde má ŘSD problémy získat stavební povolení. U této části tedy není datum zahájení příliš jisté.

D11 spojuje Prahu a východní Čechy. Tuto dálnici začal stát budovat už v roce 1978 a zatím je z plánovaných 154 kilometrů hotových 113 kilometrů. ŘSD již dříve uvedlo, že celá dálnice D11 by mohla být hotová v roce 2027.

Publikoval: Filip Červinka (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru