Otevřít menu
Doprava dnes
-

ŘSD letos vybuduje okružní křižovatku na silnici I/43 u Sebranic! Okružní křižovatka vyroste i u Hodonína

Letos Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vybuduje okružní křižovatku na silnici první třídy I/43 u Sebranic. V březnu by měly začít přípravné práce tohoto projektu, který silničáři plánují. Práce na okružní křižovatce by měly být hotové na konci roku 2023, přičemž náklady budou zřejmě 35,8 mil. Kč bez DPH. Vznikne i „pánovská“ křižovatka u Hodonína.

17:30 / 6. února 2023
ŘSD letos vybuduje okružní křižovatku na silnici I/43 u Sebranic! Okružní křižovatka vyroste i u Hodonínai

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ŘSD.

Předpoklad dokončení prací je na konci roku 2023

„V březnu provedeme přípravné práce, a to kácení dřevin a skrývku ornice. Hlavní stavební práce plánujeme zahájit v létě. Nyní chystáme soutěž na zhotovitele stavby, která přispěje ke snížení nehodovosti v úseku, kterým denně projede průměrně 15 tisíc vozidel,“ prozradila Lucie Trubelíková z týmu komunikace ŘSD a dodala: „Přesný termín zahájení stavby, harmonogram prací a vedení dopravy budeme znát po podpisu smlouvy se zhotovitelem – vítězem výběrového řízení.  Předpoklad dokončení prací je na konci roku 2023. Stavební náklady předpokládáme ve výši 35,8 mil. Kč bez DPH.“

Cílem stavby je zvýšení bezpečnosti řidičů

Začátkem stavební sezony ŘSD zahájí přestavbu křižovatky silnic I/55 a II/432 u Hodonína na okružní. Cílem stavby je zvýšení bezpečnosti řidičů. „Pánovská“ křižovatka patří k nejfrekventovanějším místům silnice I/55 v okolí Hodonína a bohužel bývá častým dějištěm dopravních nehod s tragickými následky, a proto se k tomuto kroku ŘSD uchýlilo. Zahájení prací se plánuje na jaře 2023. Silničáři již podepsali smlouvu s vítězem výběrového řízení. Doba výstavby se předpokládá v délce pěti měsíců. Cena stavby činí 18 mil. Kč bez DPH.

Publikoval: Richard Mrkvička (Zdroj: ŘSD)

 

ŘSD letos vybuduje okružní křižovatku na silnici I/43 u Sebranic! Okružní křižovatka vyroste i u Hodonína Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ŘSD..
zpět na články

inzerce

nahoru