Otevřít menu
Doprava dnes
-

ŘSD opravuje průjezd Litomyšlí, omezení potrvají do září

Pevné nervy pro čekání v kolonách si musí připravit řidiči v Litomyšli. Silničáři se tady pustili do opravy frekventované silnice číslo 35, tedy výpadovky na Svitavy a dál na Moravu. Omezení provozu potrvá až do září.

9:20 / 23. července 2023
ŘSD opravuje průjezd Litomyšlí, omezení potrvají do září

„Práce jsme zahájili v sobotu, respektive v noci na sobotu, kde jsme využili noční minimální dopravu, protože jsme na mimořádně vytíženém tahu, který dosud supluje tu neexistující část dálnice D35 na tahu mezi Hradcem, Pardubicemi a Mohelnicí-Olomoucí,“ sdělil podrobnosti Jan Rýdl, tiskový mluvčí ŘSD.

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo opravu v úseku od světelné křižovatky po konec Litomyšle směrem na Svitavy. Oprava je rozdělena do několika etap. Nejdříve silničáři dělají po polovinách rovné úseky a pak na řadu přijdou tři křižovatky. „Oprava je zaměřena především na povrch, nejenom na tu obrusnou vrstvu asfaltových směsí, ale pracujeme ještě s dvěma vrstvami pod tím, protože tak jak vidíte za mnou, projíždí zde těžká nákladní doprava, tzn. až komunikaci opravíme, tak musí zvládnout několik desítek tisíc tun,“ vysvětlil.

Doprava ze směru na Vysoké Mýto je prozatím vedena jedním jízdním pruhem. Ve směru na Svitavy po dobu stavebních prací na úseku mezi světelnou křižovatkou a průmyslovou zónou je doprava do 10 tun odkloněna do ulice Trstěnická a vozidla nad 10 tun musí přes Poličku. S postupem prací se v polovině srpna bude měnit i trasa objížděk.

Celkové náklady opravy průtahu jsou 31 milionů korun. Hotovo by silničáři měli mít druhý zářijový víkend.

Autor: Petr Dejnožka (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru