Otevřít menu
Doprava dnes
-

Šest kilometrů nové dálnice D11 se na pár hodin otevře!

Ředitelství silnic a dálnic otevře veřejnosti pouze na pár hodin šest kilometrů nové dálnice D11. Auta se po ní budou moci poprvé oficiálně projet v prosinci. 

10:17 / 23. září 2021
Šest kilometrů nové dálnice D11 se na pár hodin otevře!

ŘSD zpřístupní šestikilometrový úsek nové dálnice D11 pro pěší zájemce, ale i ty, kteří se na zbrusu novém povrchu budou chtít projet na bruslích či na kole. Stěžejním měsícem pro provoz nového úseku D11 bube prosinec, kdy se otevře celkem 22 kilometrů. 

V sobotu 25. září se veřejnost dočká možnosti prohlédnout si další úsek dokončované dálnice D11. Ředitelství silnic a dálnic si totiž přichystalo na tuto sobotu den otevřených dveří v úseku stavby D11 z Hradce Králové do Smiřic.

Den otevřených dveří i s možností projížďky na kole či bruslích

Dálnice bude pro veřejnost zpřístupněna v sobotu 25.9. od 10:00 do 17:00. Nikdo se nemusí bát, jakým způsobem se na tento úsek vlastně dostane, protože ŘSD zajistí vstup na nový úsek u Smiřic včetně parkování automobilů veřejnosti.

Po nedávném zpřístupnění úseku u nedávné podobné akce na D35 u Opatovic nad Labem ŘSD otevře daleko delší úsek necelých šesti kilometrů. Lidé si budou moci dálnici projít pěšky nebo dokonce i projet na kole či bruslích.

Celkem patnáct kilometrů dlouhý úsek D11 se staví od října 2018. Řidiči by se poprvé po nové dálnici mohli projet 15. prosince letošního roku, kdy je také naplánované oficiální otevření úseku. Zakázku za 2,6 miliardy korun získalo sdružení firem Eurovia, Metrostav a Swietelsky stavební. 

Postupné otevírání úseků na přelomu roku

Původní plán počítal s tím, že stavba bude hotová až v červnu roku 2022. V loňském roce se ale ŘSD dohodlo se zhotovitelem na takzvané akceleraci. Za toto urychlení zaplatí ŘSD společnosti Eurovia 101,9 milionu korun.

V prosinci by měl být otevřen i navazující úsek ze Smiřic do Jaroměře. Další pokračování D11 se připravuje, úsek do Trutnova a až ke státní hranici s Polskem však nedisponuje stavebním povolením. Policie již s předstihem zřídila dálniční oddělení v Jaroměři. Celkem se tak v prosinci otevře 22 kilometrů nové dálnice!

Autor: Filip Červinka

Šest kilometrů nové dálnice D11 se na pár hodin otevře! . Šest kilometrů nové dálnice D11 se na pár hodin otevře! . Šest kilometrů nové dálnice D11 se na pár hodin otevře! . Šest kilometrů nové dálnice D11 se na pár hodin otevře! .
zpět na články

inzerce

nahoru