Otevřít menu
Doprava dnes
-

ŘSD plánuje zahájit stavbu dálnice D55 z Olomouce do Kokor v dubnu

Ředitelství silnic a dálnic plánuje zahájit stavbu bezmála osm kilometrů dlouhého úseku dálnice D55 z Olomouce do Kokor na Přerovsku ve druhé polovině dubna. Dálnici postaví společnost Eurovia CS, která v tendru podala nejvýhodnější nabídku s cenou 1,95 miliardy korun bez započtení DPH.

16:59 / 3. března 2023
ŘSD plánuje zahájit stavbu dálnice D55 z Olomouce do Kokor v dubnu

"Na stavbu je vydáno stavební povolení v právní moci a zahájení realizace stavby plánujeme na druhou polovinu dubna," uvedl Mátl. Ve výběrovém řízení na stavbu úseku dálnice D55 z Olomouce do Kokor obdrželo ŘSD od stavebních firem sedm přihlášek. Cenová nabídka společnosti Eurovia CS podle Mátla tvoří 80 procent předpokládaných nákladů na tuto dopravní stavbu.

ŘSD zároveň pokračuje v přípravě stavby navazujícího šestikilometrového úseku dálnice D55 mezi obcí Kokory a Přerovem. Nejvyšší správní soud v roce 2021 zrušil rozsudek ostravského krajského soudu, kterým bylo při projednávání žaloby obce Rokytnice prohlášeno za neplatné územní rozhodnutí na tento projekt. Obec Rokytnice se dohodla s úřady a ŘSD na kompenzacích za stavbu úseku dálnice D55 z Olomouce do Přerova, který povede v její blízkosti. Možný termín zahájení stavby této části D55 zatím nebyl zveřejněn.

Autor: Petr Dejnožka (čerpáno z ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru