Otevřít menu
Doprava dnes
-

ŘSD pokračuje v přípravách obchvatu Bruntálu! Letos začne kácení a vytyčení

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) pokračuje v přípravě obchvatu Bruntálu, kde letos začne kácení a vytyčení. Centrem Bruntálu projíždí denně asi 14 tisíc vozidel všeho druhu, přičemž 2400 vozidel spadá do kategorie nejtěžších kamionů. Proto se ŘSD rozhodlo vybudovat obchvat města. Co nového se v projektu rozjelo?

10:30 / 22. února 2023
ŘSD pokračuje v přípravách obchvatu Bruntálu! Letos začne kácení a vytyčeníi

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ŘSD.

Vedení veškerého provozu do středu města vyžaduje nové řešení, proto ŘSD ČR připravuje východní obchvat považovaný za důležitou etapu přeměny bruntálské dopravní infrastruktury spojující silnice I/11 a I/45.  „Předpokládaný začátek budování východního obchvatu Bruntálu vychází na rok 2024, původně avizovaný rok 2023 počítal s kácením a vytyčením jako součástí celkové stavby. Nyní jsou tyto dvě představební aktivity zajištěny samostatně a v souladu s dlouhodobým plánem začne odstranění dřevin včetně základního vytyčení obvodu stavby ještě v tomto roce. Aktuálně vyhodnocujeme nabídky pěti dodavatelů,“ řekl Miroslav Mazal z týmu Komunikace ŘSD a dodal: „Spolu s přípravou území stavby probíhá dokončení zadávací dokumentace určené pro výběr zhotovitele. Administrativní náročnost podkladů stavby a výběrového řízení zatím nemá vliv na termín zahájení, rok 2024 v této chvíli neohrožuje inflace, zdražování, válka na Ukrajině ani jiný známý faktor destabilizující současnou situaci.“

Východní obchvat Bruntálu by se měl postavit z 614 510 451 Kč bez DPH. Obchvat zlepší dopravní situaci ve městě, a s tím související negativní dopady na obyvatele, jako je nadměrný hluk, zvýšené emise a nebezpečí plynoucí z dopravy.

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: ŘSD)

 

ŘSD pokračuje v přípravách obchvatu Bruntálu! Letos začne kácení a vytyčení Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ŘSD..
zpět na články

inzerce

nahoru