Otevřít menu
Doprava dnes
-

ŘSD spouští nový podcast!

Ředitelství silnic a dálnic si přichystalo zajímavou novinku! Novinky ze silnic nyní budete moci sledovat, respektive poslouchat v pravidelném podcastu! Tiskový mluvčí Jan Rýdl bude postupně "vyslýchat" jednotlivé činovníky z řad ŘSD. V prvním dílu přijal pozvánku muž nejpovolanější - generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl.

18:41 / 1. dubna 2022
ŘSD spouští nový podcast! i

Foto: mdcr.cz

Jak staví dálnice Poláci? A o co mají přípravu stavby s ohledem na polskou legislativu jednodušší a rychlejší? S polskými dálničáři se domlouváme, kdy, kde a jak se na hraniční čáře potkáme s přeshraniční autostrádou D11 od nás a S3 z Polska.

I přes těžkopádné zákony stavět dokážeme, mimo jiné i kvůli několika jasným soudním rozhodnutím ve prospěch liniových staveb. Které dálnice se podařilo odblokovat, kde se díky tomu bude brzy jezdit, a jakého kostlivce se nejspíš díky ústavnímu soudu zbavíme, o tom je zcela první podcast generálního ředitele ŘSD ČR.

A co v něm vlastně zaznělo? 

„Poláci jsou na tom nyní o něco lépe, protože staví. Dokončit dálnici k českému území by měli do konce roku 2024. My máme dálnici v přípravě, snažíme dohnat zpoždění mezi lety 2010 - 2014," prozradil v podcastu Radek Mátl, generální ředitel ŘSD. „Stanovovali jsme s polskou stranou jednotlivé termíny, mluvili jsme o tom, jak překlenout dvouleté období, než my dorazíme k hranici. Hledáme cesty, abychom co nejméně zahltili obce a udělali technická opatření tak, aby to neohrožovalo život obyvatel obcí. Snažíme se maximálně urychlit přípravu jednotlivých úseků dálnice D11 na českém území," prozradil Mátl.

Autor: Mgr. Petr Dejnožka

 

zpět na články

inzerce

nahoru