Otevřít menu
Doprava dnes
-

ŘSD uvedlo průtah na silnici I/55 v Přerově do plného provozu

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) na konci října zprovoznilo stavbu průtahu na silnici I/55 v Přerově. Tento kapacitní průtah v Přerově umožní převedení městské a regionální dopravy a přispěje k dokončení dálnice D1. Uleví se i tranzitní dopravě, která vede po silnici I/55 v severojižním směru.

19:05 / 2. listopadu 2022
ŘSD uvedlo průtah na silnici I/55 v Přerově do plného provozui

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ŘSD.

Nový kapacitní průtah zvýší plynulost dopravy

Stavbu průtahu na silnici I/55 v Přerově zhotovila firma EUROVIA CS a. s. za 189 milionu korun bez DPH. Zakázka byla realizována mezi lety 2020 a 2022, konkrétně do konce letošního října. Hlavní trasa průtahu je asi 0,8 kilometru.

„Nový kapacitní průtah zvýší plynulost dopravy a zkrátí průjezd městem. Po loňském zprovoznění estakády nad železnicí se jedná o další dokončenou modernizaci důležité silnice I/55, která zlepší trvale špatnou dopravní situaci v Přerově. Konečnou úlevu ovšem městu přinese až vybudování dálničního obchvatu v podobě posledního chybějícího úseku D1. Na stavbu již máme vybraného zhotovitele a v nejbližší době očekáváme potvrzení právní moci stavebního povolení. Výstavbu bychom rádi zahájili ještě do konce letošního roku,“ uvedl generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Ředitelství silnic a dálnic aktuálně realizuje celkem 241,7 kilometrů nových staveb. Jedná se o 148,2 km dálnic a 93,5 km silnic I. třídy.

Publikoval: Richard Mrkvička (Zdroj: ŘSD)

zpět na články

inzerce

nahoru