Otevřít menu
Doprava dnes
-

Ruské útoky na železnici si podle Kyjeva vyžádaly pět mrtvých

Pět lidí zahynulo a osmnáct dalších utrpělo zranění při ruských raketových útocích na železniční infrastrukturu ve Vinnycké oblasti ve středozápadní části Ukrajiny, informovala včera na Facebooku místní prokuratura.

8:06 / 26. dubna 2022
Ruské útoky na železnici si podle Kyjeva vyžádaly pět mrtvýchi

Foto: Ilustrační fotka ukrajinského vlaku (E15).

Ruské Ministerstvo obrany později podle agentury TASS oznámilo, že ruské síly pomocí „vysoce přesných zbraní dlouhého doletu“ zničily na Ukrajině šest zařízení napájejících proudem železniční stanice, přes něž se údajně přepravují zahraniční zbraně na ukrajinský Donbas.

Šéf státní železniční společnosti Oleksandr Kamyšyn na sociální síti Telegram dříve uvedl, že ruské síly dnes ráno ostřelovaly pět železničních stanic. „Ruské jednotky pokračují v systematickém ničení železniční infrastruktury. Dnes ráno se během hodiny dostalo pod palbu pět železničních stanic v centrální a západní části Ukrajiny,“ napsal Kamyšyn a upřesnil, že podrobnosti o zraněných a obětech se zjišťují.

Prokuratura Vinnycké oblasti sdělila, že Rusové ostřelovali objekty infrastruktury u měst Žmerynka a Kozjatyn. Na místě jsou podle ní vyšetřovatelé a ukrajinské úřady již zahájily trestní řízení. Kvůli dnešním útokům muselo být zastaveno přinejmenším 30 vlakových spojů, informoval vlakový dopravce.

„Vysoce přesnými zbraněmi dlouhého doletu bylo zničeno šest měníren u železničních stanic, přes něž se uskutečňuje dodávka zahraničních zbraní a vojenské techniky ukrajinským vojenským seskupením na Donbasu,“ prohlásil ve svém pravidelném večerním hlášení mluvčí ruského Ministerstva obrany Igor Konašenkov. Zároveň uvedl šest názvů stanic, u nichž se podle Moskvy údery odehrály. Mezi nimi figuruje i Žmerynka.

 

Publikoval: Bc. Karel Geba (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru