Otevřít menu
Doprava dnes
-

Ryanair začne od června pravidelně létat z Prahy do Turína

Letecký dopravce Ryanair spustí od 5. června novou pravidelnou linku z Prahy do italského Turína. Spoje budou létat dvakrát týdně. Irské nízkonákladové aerolinky tak budou v létě z Prahy létat do 29 destinací. Dnes o tom informovalo Letiště Praha.

7:36 / 12. dubna 2022
Ryanair začne od června pravidelně létat z Prahy do Turínai

Foto: Ryanair

"Obnova leteckých spojení z Prahy pokračuje. Nová linka letecké společnosti Ryanair do Turína podpoří další rozvoj nejen výjezdového, ale také příjezdového cestovního turismu. Turín je dlouhodobě destinace, o kterou jsme usilovali,“ řekl ředitel leteckého obchodu Letiště Praha Jaroslav Filip.

Linka Ryanairu do Turína bude první linkou  z Prahy do tohoto severoitalského města. Kromě toho má pražské letiště v letovém řádu ještě dalších 14 italských měst.

Během letní sezony, která trvá od konce března do konce října, nabídne pražské Letiště Václava Havla přímé lety do téměř 150 destinací. Budou mezi nimi i nová spojení do New Yorku nebo Rijádu. U řady dalších míst přibudou frekvence letů.

Pražské letiště letos očekává postupné oživování provozu, zejména v létě. Loni odbavilo téměř 4,4 milionu cestujících. To bylo meziročně o téměř pětinu více, stále však hluboko pod úrovní před vypuknutím pandemie koronaviru, kdy v roce 2019 letiště odbavilo přes 17,8 milionu pasažérů. Letos letiště očekává počet cestujících kolem 8,6 milionu za celý rok.

Publikoval: Bc. Karel Geba (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru