Otevřít menu
Doprava dnes
-

Rychlíky na trati z Ústí nad Orlicí do Wroclawi pojedou až do Gdaňsku!

Na železniční trať z Ústí nad Orlicí do Lichkova a směrem do Polska se vrátí rychlíky, pojedou pravděpodobně od konce roku 2022. Na trati 024 kdysi jezdily, pak je ale stát zrušil. Nyní se rychlíky vrátí na svou původní a pro cestující jistě atraktivní trať, která směřuje například přes zrekonstruované nádraží v Letohradě.

20:23 / 9. prosince 2021
Rychlíky na trati z Ústí nad Orlicí do Wroclawi pojedou až do Gdaňsku!i

Foto: wikipedie

Vlaky Českých drah by měly od příštího roku jezdit přes Wroclaw a pojedou až do Gdaňsku. „Stát se vrací po několika letech k objednávce rychlíků. Rychlíky by měly vést z Prahy, přes Ústí nad Orlicí, Letohrad, Lichkov, Wroclaw až do Gdaňsku. Pro nás je to dobrá zpráva, trať byla v minulosti elektrifikována,“ těší hejtmana Pardubického kraje, Martina Netolického.

O výše zmíněné novince informoval kraj náměstek ministra dopravy Jan Sechter. Kapacita trati nebyla podle hejtmana dosud v osobní dopravě příliš využívána, pokud jde o dálkové spoje. „Objednávky dosud činil v rámci regionální a základní obslužnosti dopravy Pardubický kraj. Objednávka státu by byla na čtyři páry vlaků,“ prozradil Martin Netolický.

Z Lichkova do Wroclawi jezdí osobní vlaky, provozuje je soukromý dopravce Leo Express. Na objednávku kraje provozuje od konce roku 2019 dopravu osobními vlaky také na trati 024 na Orlickoústecku.

 

Autor: Bc. Filip Červinka (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru