Otevřít menu
Doprava dnes
-

S cestovními kancelářemi Fischer a Exim Tours můžete v létě létat přímo z Prahy do Jordánska

Cestovní kanceláře Fischer a Exim Tours v létě začnou létat přímým charterovým spojením z Prahy do Jordánska. Tento přímý let tak českým cestujícím poskytne úsporu času během letu do této turistické destinace. Co o tomto rozšíření služeb řekli zástupci cestovních kanceláří?

15:14 / 28. února 2023
S cestovními kancelářemi Fischer a Exim Tours můžete v létě létat přímo z Prahy do Jordánskai

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: CK Fischer.

Smartwings vás od 1. května vezmou přímo do Jordánska

„Jordánsko je země, která v sobě dokonale spojuje bohatou historii, kulturu a krásnou přírodu s koupáním na nádherných plážích Rudého moře. Je to ideální destinace na poznávání, proto jsme ji zařadili do naší nabídky,“ zmínil Jan Bezděk, tiskový mluvčí cestovní kanceláře Fischer. První charterový let společnosti Smartwings odstartuje z pražského letiště Václava Havla v pondělí 1. května. Přímý spoj do přístavního města Aquaba trvá přibližně 4 hodiny, zpáteční 4,5 hodiny. Lety budou operovány letouny Boeing 737 - 800 každé pondělí až do 30. října. Z Prahy budou klienti odlétat ve 13 hodin, zpět z Aquaby v 19.25h.  

"Vítáme, že dvě největší české cestovní kanceláře CK Fischer a CK Exim Tours rozšiřují nabídku destinací o další atraktivní novinku – Aquabu v Jordánsku, kam bude možné letět z Prahy přímým letem. Smartwings bude během letní sezony pro CK Fischer a CK Exim Tours provozovat lety ze 4 českých letišť do pěti desítek destinací,“ řekl k přímým letům do Jordánska Petr Šujan, obchodní ředitel Smartwings. Jordánsko má necelých 30 km pobřeží Rudého moře a hlavním sídlem je přístavní město Aqaba s přibližně 150 tis. obyvateli. Město, které kdysi dobyl slavný Lawrence z Arábie, dává název i samotnému Akabskému zálivu a leží nedaleko hranic s Izraelem. Je vybavené vyspělou infrastrukturou, letištěm, obchodními domy i golfovými hřišti. Přibližně 20 km jižně od Aqaby se nachází záliv Tala Bay, který nabízí dlouhé písčité pláže, hotely, sportovní zařízení a rekreační přístav.

„Pro vstup do Jordánska je vyžadován cestovní pas platný alespoň 6 měsíců po plánovaném návratu a turistické vízum, které je ovšem poskytováno zdarma. Klienti pouze před odletem dodají základní údaje – datum narození, státní příslušnost, číslo pasu, datum expirace. Turistická taxa se neplatí. Očkování ani testy na C-19 nejsou požadovány,“ prozradil Petr Kostka, tiskový mluvčí Exim Tours. Svůj pohled na věc přidala i Klára Divíšová, tisková mluvčí Letiště Praha: „Jsme rádi, že cestující budou moci využít služeb těchto dvou cestovních kanceláří i dopravce Smartwings. Jordánsko skýtá novou možnost, jak podpořit výjezdový cestovní ruch.“

Publikoval: Richard Mrkvička (Zdroj: CK Fischer a CK Exim Tours)

zpět na články

inzerce

nahoru