Otevřít menu
Doprava dnes
-

SDP ČR se zapojí do Květinového dne

I v letošním roce podpoří Sdružení dopravních podniků České republiky tradiční sbírku Český den proti rakovině. V rámci kampaně budou ve vozech MHD vyvěšeny letáky a několik dopravních podniků se zapojí do prodeje žlutých květin.

15:34 / 12. května 2024
SDP ČR se zapojí do Květinového dnei

Foto: Letošní Květinový den se uskuteční ve středu 15. května. Zdroj: SDP ČR

Ve středu 15. května 2024 se koná tzv. Květinový den, který v letošním roce opět podpoří Sdružení dopravních podniků České republiky (SDP ČR) a jeho členské dopravní podniky. Jedná se o již tradiční veřejnou sbírku Český den proti rakovině, kterou pořádá Liga pro rakovině.

Do kampaně se zapojí dopravní podniky z jedenácti českých měst, konkrétně se jedná o Brno, České Budějovice, Děčín, Hradec Králové, Karlovy Vary, Liberec, Opavu, Ostravu, Pardubice, Plzeň a Ústí nad Labem.

Tři dopravní podniky (DP města Brna, DP města České Budějovice a DP Ostrava) budou typický symbol Květinového dne (žlutou květinu) nabízet k prodeji na svých zákaznických centrech nebo místech předprodeje, a to od 15. května až do neděle 19. května 2024. Dopravní podnik města Karlovy Vary zase nakoupí žluté květiny pro všechny své řidiče.

Jednotlivé dopravní podniky poskytnou informace o Květinovém dnu především na svých sociálních sítích a ve vozech MHD.

„Naším cílem je stejně jako v předchozích letech podpořit aktivity Ligy proti rakovině, která Český den proti rakovině pořádá. Vnímáme prevenci této zákeřné nemoci jako důležité téma, na které je potřeba širokou veřejnost upozorňovat. Díky SDP ČR a dopravním podnikům se informace dostanou ke statisícům cestujících,“ sdělil Tomáš Pelikán, předseda SDP ČR.

V letošním roce budou žluté květiny ozdobeny tmavě růžovou stužkou. Zájemci je mohou zakoupit za minimální částku 20 Kč. Tento rok je věnován prevenci rakoviny prsu a screeningovým programům. Český den proti rakovině lze podpořit také prostřednictvím dárcovské SMS. Další informace jsou k nalezení na webových stránkách Českého dne proti rakovině.

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: SDP ČR)

zpět na články

inzerce

nahoru