Otevřít menu
Doprava dnes
-

Šestičlenná dozorčí rada ČD Cargo má čtyři nové členy

Čtyři nové členy má šestičlenná dozorčí rada nákladního železničního dopravce ČD Cargo. Mezi nimi jsou i tři zástupci vládní koalice. Předsedou rady se stal Michal Kraus, který je zároveň pověřen řízením Českých drah (ČD). Právě představenstvo ČD působící jako valná hromada nákladního dopravce nové členy dozorčí rady ČD Cargo v týdnu zvolilo. Z původního složení zůstali v radě jen dva zástupci zaměstnanců. Informuje o tom server Zdopravy.cz.

10:12 / 20. března 2022
Šestičlenná dozorčí rada ČD Cargo má čtyři nové členyi

Foto: www.cdcargo.cz

Vedle Krause jsou další tři noví členové politickými nominanty. Členem rady se stal náměstek ministra dopravy Martina Kupky Tomáš Vrbík (ODS). Zvolen byl i bývalý místopředseda Sněmovny za KDU-ČSL Jan Kasal, který pracoval v ČD Cargo po odchodu z dolní komory Parlamentu. Čtvrtým nováčkem je starosta Kuřimi Drago Sukalovský za hnutí STAN. V dozorčí radě naopak skončili Václav Nebeský, Lukáš Týfa, Pavel Kysilka a Jan Vrátník.

ČD Cargo je dceřinou společnosti Českých drah. Vozový park společnosti zahrnuje více než 800 lokomotiv a tisíce nákladních vagonů. Po roční přestávce se podnik v loňském roce přes pokračující koronavirovou krizi vrátil k ziskovému hospodaření. V pololetí vydělal 247 milionů korun, což je meziročně zlepšení o skoro 300 milionů Kč.

Personální změny nastaly také v Českých drahách. Generální ředitel Ivan Bednárik rezignoval v únoru. V představenstvu skončili i jeho místopředseda Václav Nebeský a člen Petr Pavelec. ČD vyhlásily výběrové řízení na místo ředitele, do něhož se podle serveru přihlásilo 11 zájemců.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru