Otevřít menu
Doprava dnes
-

Silnice I/19 v Drhovicích u Tábora je opět průjezdná

Na silnici I/19 v Drhovicích u Tábora probíhala poslední měsíc oprava vozovky. Nyní je silnice opět průjezdná, a to bez výraznějších omezení. Stavební práce na komunikaci I/19 byly zahájeny již v první půlce září.

13:26 / 6. prosince 2022
Silnice I/19 v Drhovicích u Tábora je opět průjezdnái

Foto: Oprava silnice v Drhovicích je u konce. Zdroj: rsd.cz

Oprava zhruba tříkilometrového úseku na silnici I/19 mezi obcemi Drhovice a Oltyně probíhala za úplné uzavírky komunikace ve směru na Tábor. Stavbaři začali s rekonstrukcí silnic v první polovině letošního září.

V rámci opravy silnice došlo především k obnově asfaltového souvrství silnice, tedy obnově už nevyhovujícího povrchu komunikace. Dále byla opravena svodidla a dopravní značení. Rovněž bylo přistoupeno k výškové úpravě sjezdů, křižovatek a úpravě propustků. Součástí prací bylo i pročištění příkopů.

Od 11. listopadu byly stavební práce realizovány už jen na území obce Drhovice. K pracím docházelo už za částečné uzavírky hlavního tahu, kdy byla doprava v místě probíhajících stavebních prací vedena kyvadlově jedním jízdním pruhem. Aktuálně je komunikace v obci průjezdná již oběma jízdními pruhy.

Stavbu provedla společnost Metrostav Infrastructure a.s. za cenu 47 mil. Kč bez DPH.

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj: ŘSD ČR)

Silnice I/19 v Drhovicích u Tábora je opět průjezdná Foto: Drhovicemi projedou řidiči již bez omezení. Zdroj: rsd.cz.
zpět na články

inzerce

nahoru