Otevřít menu
Doprava dnes
-

Silnice v prostějovské Wolkerově ulici byla zprovozněna

Olomoucký kraj zprovoznil 400 metrů opravené silnice ve Wolkerově ulici v Prostějově. Město nechalo v ulici vybudovat chodníky a zajistilo veřejné osvětlení. V okolí byla vysazena i nová zeleň.

10:51 / 1. prosince 2022
Silnice v prostějovské Wolkerově ulici byla zprovozněnai

Foto: Kraj otevřel opravenou silnici. Zdroj: Olomoucký kraj

Olomoucký kraj začal s rekonstrukcí vozovky II/150 už před dvěma lety. Nová silnice měří již více než osm kilometrů. Tento týden bylo zprovozněno 400 metrů další opravené silnice v prostějovské Wolkerově ulici.

„Olomoucký kraj přispěl na rekonstrukci silnice bezmála 80 miliónů korun. Řidiči teď mohou využívat vozovku, která je pohodlná na jízdu, ale hlavně bezpečná. Motoristům přeji, aby jim silnice dlouho a dobře sloužila,“ řekl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Kromě nového asfaltového koberce bylo zhotoveno i pevné podloží cesty, které je teď schopno čelit většímu zatížení. V některých místech má podsyp tloušťku přes půl metru. Upraveny byly i silniční propustky, přilehlé autobusové zastávky či most. Na investicích se podílel Olomoucký kraj společně s městem Prostějov, které provedlo úpravy okolí vozovky. Integrovaný regionální operační program na projekt přispěl prostřednictvím dotace.

„V tomto období kolaudujeme mnoho opravených silnic. Rekonstrukce cest patří mezi naše největší priority. A další rok do nich investujeme stovky miliónů korun,“ uvedl Michal Zácha, náměstek Olomouckého kraje pro oblast dopravy.

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj: Olomoucký kraj)

Silnice v prostějovské Wolkerově ulici byla zprovozněna Foto: Rekonstrukce 400 metrů ve Wolkerově ulice byla dokončena. Zdroj: Olomoucký kraj. Silnice v prostějovské Wolkerově ulici byla zprovozněna Foto: Zrekonstruovaná část Wolkerovy ulice v Prostějově. Zdroj: Olomoucký kraj.
zpět na články

inzerce

nahoru