Otevřít menu
Doprava dnes
-

Silnice ze Studénky do Pustějova je dokončena a plně průjezdná

Silnice č. III/46420 spojující obce Studénku a Pustějov je po rekonstrukci. Modernizaci komunikace, která je určena k příjezdu na dálnici D1, za 22,3 milionu korun ze Státního fondu dopravní infrastruktury zajišťovala příspěvková organizace Správa silnic Moravskoslezského kraje (SSMSK).

18:44 / 15. října 2021
Silnice ze Studénky do Pustějova je dokončena a plně průjezdná

Byly odstraněny hlavně výtluky, praskliny a nerovnosti, které byly způsobeny lokálně neúnosným podložím a vyžadovaly sanaci konstrukčních vrstev. Asfaltový povrch degradoval, proto jsme nechali obnovit i asfaltové vrstvy. Nově jsou osazeny směrové sloupky, nová jsou také svodidla, vodorovné a svislé dopravní značení. Doplněny jsou krajnice, vyčištěné příkopy, všechno tak, aby byl na opraveném úseku přehlednější provoz.

„Řidiči si už poměrně dlouhou dobu stěžovali na špatnou sjízdnost komunikace v úseku mezi Studénkou a Butovicemi po křižovatku silnic třetí třídy v Pustějově. Vše je samozřejmě o penězích. Nakonec se ale podařilo získat od státu finance i na tuto rekonstrukci,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro dopravu Radek Podstawka.

Autor: Jakub Cimburek (zdroj: msk.cz)

 

zpět na články

inzerce

nahoru