Otevřít menu
Doprava dnes
-

Silniční konference napíše třicátý ročník. Bude výjimečný, lákají organizátoři

Měsíc červen bude v letošním roce patřit mimo jiné silnicím. V Ostravě se totiž chystá jubilejní třicátý ročník Silniční konference. A právě hlavní organizátor konference a předseda České silniční společnosti Petr Mondschein prozrazuje, v čem je tajemství úspěšné konference a čím by letos pozval zájemce přímo do Ostravy.

18:10 / 24. března 2023
Silniční konference napíše třicátý ročník. Bude výjimečný, lákají organizátoři

„Silniční konference se letos uskuteční v Ostravě, v zajímavém a inspirujícím prostoru TROJHALÍ. Letošní termín konání konference je atypický, stejně tak jako celý rok, což je způsobeno konáním Světového silničního kongresu, který zcela výjimečně a to jen pro tento rok nahradí v pravidelném podzimním termínu silničku. Právě letní termín nám umožnil uspořádat konferenci v Trojhalí, kde by nám to chladnější říjnové počasí nedovolilo," vysvětluje změnu termínu konference předseda České silniční společnosti Petr Mondschein, jenž je zároveň hlavním organizátorem celé konference. 

Letošní konference přinese opět zajímavý program, moderovanou debatu, vystoupení hostů ze zahraničí, plenární zasedání a čtyři odborné bloky, čtyři exkurze a studentské dopoledne, které mělo v loni úspěch. Počítáme s návštěvou až 300 středoškoláků s důrazem na region. Nesmíme opomenout tradiční výstavu a další doprovodný program," dodává.

Konference má zaběhlou tradici, dokončuje totiž již svoji třetí dekádu. A ta bude speciální. „30. ročník konference bude určitě výjimečný. Překvapení si však nechám pro sebe. Z tohoto místa bych rád poděkoval všem mým kolegům, kteří se každý rok ujímají organizace, ale hlavně bych chtěl poděkovat všem delegátům, partnerům a vystavovatelům jelikož bez jejich podpory by všech těch třicet ročníků nebylo možné uspořádat. Tu konferenci neděláme pro sebe, ale pro nás všechny, kteří mají silnice a to co se na nich děje rádi,” popisuje.

„Zájem firem je velký a těší nás, že i v kongresovém roku mohu prohlásit, výstava je vyprodána a partneři konference se hlásí. Díky všem ještě jednou," uzavřel Petr Mondschein. 

Silniční konference se uskuteční v termínu 13.-14.6.2023 v Trojhalí Karolina v Ostravě. Záštitu nad konferencí převzal hejtman Moravskoslezského kraje prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.

Autor: Petr Dejnožka

zpět na články

inzerce

nahoru