Otevřít menu
Doprava dnes
-

Škoda Auto odhalila studii VISION 7S! Navíc představila nový koncepční vůz a nové logo!

V úterý 30. srpna Škoda Auto vypustila do světa své nové vize! O novém koncepčním vozu a studii VISON 7S hovořil výkonný ředitel Škoda Auto Klaus Zellmer a Ariane Kilian, vedoucí oddělení komunikace společnosti Škoda Auto. Odhalení nových věcí proběhlo v O2 Universum. Jaké plány má Škoda Auto se svou značkou? Dojde k zásadním trasformacím?

21:00 / 30. srpna 2022
Škoda Auto odhalila studii VISION 7S! Navíc představila nový koncepční vůz a nové logo!i

Foto: Nové logo Škoda Auto. Zdroj fotky: Škoda Auto.

Nejdříve musíte poznat historii a poté se můžete zaměřit na budoucnost a transformaci značky, říká nový výkonný ředitel Klaus Zellmer

„Nejdříve musíte poznat historii a poté se můžete zaměřit na budoucnost a transformaci značky,“ řekl na úvod nový výkonný ředitel Klaus Zellmer. Škoda Auto celé léto připravovala nové vize a transformace, a proto se žádný zaměstnanec automobilky nezastavil, zmínila Ariane Kilian. Nový výkonný ředitel připomněl historii Škoda Auto, kterou založil Laurin a Klement. „Ve Škodovce pracují nadšení lidé, kteří zdědili geny objevovatelů,“ řekl Klaus Zellmer, který vidí, že se automobilový průmysl vyvíjí. Škoda Auto se bude měnit v 5 dimenzích.

Nový výkonný ředitel se chce zaměřit na elektromobilitu a digitalizaci, což bude směr aktuální doby. Také doplní své produktové portfolio, které nese jméno Next Level. Tato dimenze se spustila již dříve, kdy česká automobilka začala nabízet nové vozy, po kterých je celosvětová poptávka. Škodovka chce na trh do roku 2026 přivést tři nové elektrické modely aut. V polovině roku 2023 přijde vylepšená verze Kodiag a Superb na spalovací motory, v roce 2024 se firma zaměří na novou Octavii. „Značka Škoda je, byla a bude vždy naslouchat všem svým zákazníkům,“ zdůraznil CEO Klaus Zellmer. Škoda nabízí automobily například i v Indii, kde chce svůj vliv na trhu zvýšit. Škoda Auto bude nově mířit také na tzv. objevovatele, kterým chce nabídnout nové vozy. Další fází změny bude cílení na ekologii a do roku 2030 snížení emisí CO2 na polovinu v porovnání s rokem 2020. Škodovka také založila Radu pro udržitelnost. Došlo také na nové logo společnosti a jazyk celé značky. Nakonec se představil nový koncepční vůz VISION 7S. Podrobnější informace přineseme v dalším článku.

Autor: Karel Geba

 

zpět na články

inzerce

nahoru