Otevřít menu
Doprava dnes
-

Škoda Group dodá do Českých Budějovic 35 nových trolejbusů

Mezi lety 2025 a 2026 dorazí do Českých Budějovic 35 nových trolejbusů Škoda 33Tr. Celková hodnota zakázky je téměř 700 milionů korun.

15:21 / 12. února 2024
Škoda Group dodá do Českých Budějovic 35 nových trolejbusů i

Foto: Českobudějovický dopravní podnik převezme nové trolejbusy v letech 2025 až 2026. Zdroj: SDP ČR

V Českých Budějovicích je aktuálně v provozu 57 trolejbusů, jež jsou všechny vyrobené společností Škoda Group. K této stávající flotile se mezi lety 2025 a 2026 přidá dalších 35 zcela nových moderních trolejbusů Škoda 33Tr.

„Tento kontrakt je pro nás velmi důležitý, pro obnovu vozového parku, zároveň je to také největší investice v historii dopravního podniku, která přinese našim cestujícím ty nejmodernější dopravní prostředky a tím zkvalitní a zatraktivní městskou hromadnou dopravu v našem městě,“ uvedl Slavoj Dolejš, ředitel a předseda představenstva Dopravního podniku města České Budějovice.

Škoda 33Tr jsou kloubová vozidla o délce 18 metrů, která jsou vybavena moderním informačním a odbavovacím systémem. Trolejbusy budou vybaveny trakční baterií pro dojezd minimálně 12 km. Pro větší bezpečnost pak bude ve vozech instalován moderní kamerový systém. Cestující jistě také ocení prostorný a klimatizovaný interiér.

„Jsme nesmírně rádi, že můžeme dále rozvíjet už tak pevné vztahy s Českými Budějovicemi – městem, které je domovem téměř 60 trolejbusů Škoda. Jsme připravení poskytnout jeho obyvatelům spolehlivé a udržitelné řešení veřejné dopravy. Trolejbusy Škoda 33Tr znamenají posun nejen v dopravě, ale i ve zprostředkování mimořádného zážitku každému cestujícímu,“ popsal Karel Majer, předseda představenstva Škoda Electric ve Škoda Group.

Prvních 14 trolejbusů si Dopravní podnik města České Budějovice (DPMCB) převezme v první polovině příštího roku, poslední vůz bude dodán zhruba v polovině roku 2026.

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: SDP ČR)

zpět na články

inzerce

nahoru