Otevřít menu
Doprava dnes
-

Škoda GROUP dostala objednávku na 15 tramvají od německé dopravní společnosti z Chotěbuzi

Dopravní německá společnost Cottbusverkehr GmbH (CV) z Chotěbuzi si objednala dalších 15 tramvají u Škoda Group. Tato dopravní společnost v roce 2021 se Škoda GROUP podepsala smlouvu na dodávku 7 tramvají, přičemž teď došlo na využití opce. Ta zahrnuje objednávku 15 kusů moderních jednosměrných tramvají.

20:04 / 21. prosince 2022
Škoda GROUP dostala objednávku na 15 tramvají od německé dopravní společnosti z Chotěbuzii

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ACRI.

Využití opce v rámci zakázek je pro nás vždy silným signálem

Původní zakázku na dodávku nových tramvají pro Braniborsko vyhlásily společně tři města z této spolkové země – Frankfurt nad Odrou, Branibor nad Havolou a Chotěbuz. Škoda Group uspěla v silné evropské konkurenci, kdy dokázala přijít s řešením, které vyhovovalo požadavkům všech třech dopravních podniků. Ty totiž stály o téměř totožná vozidla, která musí být současně schopná provozu ve třech velmi odlišných prostředích. Jednalo se tak o velmi ojedinělou veřejnou zakázku. „Využití opce v rámci zakázek je pro nás vždy silným signálem, že partnerství se zákazníkem stojí na pevných základech. Velmi si vážím, že se dopravní společnost CV rozhodla pro nákup dalších moderních vozidel,“ uvedl Mike Niebling, President of Region West ve Škoda Group.

Nové tramvaje pro Cottbus jsou moderní jednosměrné tříčlánkové a ze 70 procent nízkopodlažní vozidla s dvěma otočnými a jedním neotočným podvozkem. Doprava ve městě se tak stane pro jeho obyvatele dostupnější. Cestující se mohou těšit na komfortní, klimatizovaná, prostorná a bezbariérová vozidla, v jejichž interiéru jsou k dispozici multifunkční prostory pro invalidní vozíky, dětské kočárky, či jízdní kola a tramvaje jsou uzpůsobeny ke snadnému vystupování a nastupování. Informační systém v nových tramvajích bude přehledný s několika obrazovkami a panely. Škoda Group zaznamenává se svými produkty na německém trhu úspěch. V minulosti například dodala tramvaje do Saské Kamenice a Schöneiche, cestující se ale mohou projet i vlakovou push-pull soupravou na trati mezi Norimberkem a Mnichovem. Kromě dodávky tramvají pro Braniborsko aktuálně pracuje i na výrobě tramvají pro město Bonn a dopravce Rhein-Neckar-Verkehr, který zajišťuje dopravu ve městech Mannheim, Ludwigshafen a Heidelberg.

Publikoval: Richard Mrkvička (Zdroj: ACRI)

zpět na články

inzerce

nahoru