Otevřít menu
Doprava dnes
-

Škoda Group zmodernizuje lůžkové vozy pro rakouského národního dopravce

Škoda Group získala významnou zakázku na modernizaci lůžkových vozů pro rakouského dopravce ÖBB. Úpravy vozů proběhnou v šumperském výrobním závodě společnosti Škoda Group. Dodání vozů je plánované do roku 2024.

19:50 / 5. května 2023
Škoda Group zmodernizuje lůžkové vozy pro rakouského národního dopravcei

Foto: Moderní lůžkové vozy zajistí cestujícím pohodlnou a příjemnou noční cestu vlakem. Zdroj: ACRI

Společnost Škoda Group získala modernizaci šesti lůžkových vozů z flotily Nightjet rakouského národního dopravce ÖBB. Pro Skupinu Škoda Group jde o významný milník.

„Jsme nadšení, že jsme získali tuto zakázku pro ÖBB, a že máme možnost modernizovat jejich lůžkové vozy. Máme roky zkušeností v oblasti servisu a modernizace, díky čemuž dodáme produkty, které zlepší jízdní zážitek cestujících. Rakousko a celý širší region West jsou pro naši skupinu velmi důležitými trhy a tato zakázka dále posiluje náš závazek vůči regionu. Nicméně, v regionu určitě nejsme nováčky. Vyrábíme moderní tramvaje pro několik německých měst. A v únoru tohoto roku jsme založili novou dceřinou společnost Škoda Group Austria s týmem technických inženýrů a designérů, čímž jsme získali domov pro naše podnikání v Rakousku a tím i příležitost k dalšímu růstu,“ popsal Jan Christoph Harder, President Region West ve Škoda Group.

Dopravce ÖBB si u Škoda Group objednal modernizaci šesti lůžkových vozů s opcí na dalších 28 vozů. Úpravy vozů proběhnou ve výrobním závodě společnosti Škoda Group v Šumperku. Tento výrobní závod se může pyšnit zkušenostmi s modernizacemi a opravami nejrůznějších typů kolejových vozidel. Cestující u modernizovaných vozů jistě ocení nová pohodlná lůžka, moderní osvětlení a zrekonstruované koupelny. K dispozici bude pasažérům i nový bezbariérový oddíl.

Další zakázky Škoda Group

Samotná Škoda Group lůžkové vozy i vyrábí, její vozy jezdí ve Finsku. Modernizované lůžkové vozy pak jezdí v několika evropských zemích. Skupina také vyrábí další zcela nové noční vlaky – opět pro Finsko. Do této země poputuje rovnou devět lůžkových vozů a osm nákladních vozů pro přepravu automobilů. Tyto vlaky se vyrábí ve finském výrobním závodě Škoda Group v Otanmäki a do provozu by měly být uvedeny do konce roku 2025.

Publikoval: Karel Geba (zdroj: ACRI)

Škoda Group zmodernizuje lůžkové vozy pro rakouského národního dopravce Foto: Vozidla Nightjet. Zdroj: ACRI.
zpět na články

inzerce

nahoru